Două noi decese provocate de virusul West Nile, înregistrate în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 275

Două persoane din Bucureşti şi Iaşi au murit, în ultima săptămnă, din cauza infecţiei cu virusul West Niloe, potrivit ultimelor date raportate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 275.

RomaniaTV.net
18 oct. 2018, 16:15
Două noi decese provocate de virusul West Nile, înregistrate în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 275

În perioada 2.05.2018 – 17.10.2018 s-au înregistrat 275 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, şapte cazuri fiind confirmate în ultima săptămână, potrivit CNSCBT.

De asemenea, numărul deceselor provocate de acest virus a ajuns la 40. În ultima săptămână, doi pacienţi din Bucureşti şi din Iaşi au murit, medicii confirmând existenţa virusului. 

Astfel, s-au confirmat până acum 11 decese în Bucureşti, câte cinci în Bihor şi Iaşi, patru în Olt , câte două în Suceava, Dolj şi Constanţa şi câte unul în judeţele Alba, Brăila, Botoşani. Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi. Prahova şi Teleorman.

Cele mai multe cazuri, respectiv 119, s-au înregistrat la persoane de peste 70 de ani, alte 67 de cazuri fiind confirmate la persoane cu vârste cuprinse între 60 şo 69 de ani. Patru cazuri au apărut la adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

Având în vedere că virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă  populaţiei să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.