Două persoane au fost arestate fiind bănuite de „deplasări ilegale de migranţi” peste Canalul Mânecii

Două persoane au fost arestate în Marea Britanie sub suspiciunea că au organizat "deplasări ilegale de migranţi" peste Canalul Mânecii, a anunţat Agenţia naţională britanică pentru combaterea criminalităţii (NCA), citată joi de BBC şi Press Association.

03 ian. 2019, 10:47
Două persoane au fost arestate fiind bănuite de „deplasări ilegale de migranţi” peste Canalul Mânecii

Potrivit NCA, este vorba de un iranian în vârstă de 33 de ani şi de un britanic în vârstă de 24 de ani, care au fost reţinuţi miercuri la Manchester.

Un comunicat al agenţiei menţionează că arestările au fost făcute miercuri seara şi că are loc o anchetă, dar nu poate oferi deocamdată alte detalii.

Există informaţii că ministrul de interne Sajid Javid a cerut sprijinul forţelor navale, pe fondul temerilor create de creşterea numărului de traversări ilegale ale Canalului Mânecii în ultima vreme.

Ministerul Apărării nu a confirmat dacă va oferi asistenţă, dar un purtător de cuvânt militar a dat asigurări că „forţele armate sunt gata să furnizeze capacităţi şi expertiză suplimentare pentru a asista Ministerul de Interne în răspuns la deplasările de migranţi”.

„Navele Forţelor navale regale continuă să patruleze pentru a apăra integritatea apelor teritoriale britanice”, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Potrivit PA, nava de patrulare HMS Mersey este „disponibilă şi pregătită” de desfăşurare.

De la sfârşitul lui noiembrie, 239 de migranţi au ajuns cu diferite ambarcaţiuni pe ţărmul britanic al Canalului Mânecii.