Alţi doi suspecţi în atacul de la pizzeria din Buzău au fost reţinuţi

Alţi doi suspecţi în atacul de la pizzeria din Buzău au fost reţinuţi, în total patru indivizi urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de arestare preventivă. Comandantul Poliţiei Buzău, comisar şef Laurenţiu Pantazi, a declarat, marţi, că în Buzău nu ar exista clanuri de interlopi, ori grupări, deşi în ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri, ori bătăi soldate cu reţineri şi persoane internate în spital.

18 sept. 2018, 06:48
Alţi doi suspecţi în atacul de la pizzeria din Buzău au fost reţinuţi

Comandantul Poliţiei Buzău, comisar şef Laurenţiu Pantazi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, după atacul de luni de la pizzeria din cartierul Dorobanţi, patru persoane au fost reţinute.

Unul dintre cei reţinuţi are antecedente penale, având plângeri pentru loviri sau alte violenţe şi ameninţări, fără ca persoanele care au reclamat aceste fapte să continue demersurile pentru a putea fi continuate cercetările.

În acelaşi context, comandantul Poliţiei Buzău a declarat că la Buzău nu ar fi clanuri de interlopi, ori grupări de răufăcători care să terorizeze oraşul.

„Clanuri interlope e un termen care e în afara profesiei mele. Eu discut de infractori, de suspecţi, de învinuiţi. În acest moment, nu avem grupări determinate, mă refer la nivel de documentare care să acţioneze în zona infraţională în judeţul Buzau. În cazul de ieri, sunt legături de anturaj, împreună e prima faptă pe care o săvârşesc. Nu spun că pe viitor, sau că la noapte sau că peste doi ani nu pot apărea astfel de situaţii, de grupări, eu vă spun pe ce avem în lucru acum la Buzău”, a declarat Pantazi.

Întrebat cum comentează faptul că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri, ori bătăi soldate cu reţineri şi persoane internate în spital, şeful Poliţiei Buzău a răspuns că nu este vorba de un fenomen ci este doar o coincidenţă.

„Evenimentele nu au nicio legătură între ele, nici sub aspectul autorilor, a părţilor vătămate şi nici al mobilului. Ele sunt cazuri disparate, pe care le-am tratat ca atare, în condiţii de fermitate maximă în aplicarea legii, intervenţia Poliţiei fiind desfăşurată în timp operativ”, a declarat şeful IPJ Buzău, comisar-şef Laurenţiu Pantazi.

Şase persoane de etnie romă au provocat, luni distrugeri la o pizzerie din Buzău, având macete, topoare şi bastoane telescopice, cu care l-au rănit pe patronul localului, căruia i-ar fi cerut taxă de protecţie o mie de euro.

Atac mafiot într-o pizzerie din Buzău. Agresori înarmaţi cu săbii şi topoare au cerut taxă de protecţie UPDATE