Două seisme puternice, de magnitudine 6.2 pe Richter, s-au produs în această dimineaţă

Două seisme cu magnitudinera de 6.2 pe Richter s-au produs, duminică, în Golful Aden, potrivit USGS. Primul seism a fectat Yemenul şi a fost  urmat altui cutremur de pământ ce s-a produs la câteva minute, în Iran.

15 iul. 2018, 05:57

UPDATE: Seismul din Golful Aden a fost revizuit de USGS la o magnitudine de 6.2 pe Richter, în regiunea afectată. Seismul a lovit la 213 km la Nord-Vest de Insula Socotra, din Golful Aden.  Nu a fost emisă alertă de tsunami. Seismele de aceste magnitudini provoacă de obicei pagube moderate construcţiilor din zonele afectate. Informaţiile anterioare indicau magnitudini de 4.6 şi 5.4.

Două seisme au zguduit Orientul Mijlociu, Duminică dimineaţa, înainte de ora 6:00 dimineaţa.

Primul dintre acestea a avut o nmagnitudine de 4,6 pe Richter a fost localizat la o distanţă de 182 de kilometri în Minab, localitate din Iran, potrivit USGS. Adâncimea la care s-a produs seismul a fost de 10 kilometri.

Peste numai 6 minute de la producerea seismului din Iran, un alt seism s-a produs în Yemen, cu o magnitudine de 5.4 pe Richter, a informat aceeaşi sursă. Epicentrul acestui cutremur a fost localizat la o distanţă de 136 de kilometri, la Est de localitatea Sayhut.

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime şi pagube materiale.