Două trenuri aglomerate s-au ciocnit la Viena: Cinci persoane sunt în stare gravă

Două trenuri regionale au intrat în coliziune frontală, luni, la Viena, au anunţat serviciile de intervenţie, adăugând că cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

21 ian. 2013, 09:39

Cele două trenuri regionale erau aglomerate şi circulau la o oră de trafic intens, în vestul capitalei Austriei, în Penzing. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite, între care cinci sunt în stare gravă şi au fost duse la spital, potrivit unui prim bilanţ al victimelor accidentului dat publicităţii de către autorităţile din Viena.

„În acest moment, avem cinci răniţi grav şi câteva persoane cu răni uşoare. Persoanele grav rănite au fost transportate de urgenţă la spital”, a declarat Claudia Gigler pentru AFP, informează ndtv.com.

Asociaţia de automobile austriacă OeAMTC a informat la rândul său că o persoană a fost prinsă între fiarele contorsionate ale trenului şi că mai mulţi pasageri au intrat în stare de şoc.

A fost nevoie ca pasagerii să fie scoşi prin ferestrele trenurilor de către echipele de intervenţie, pompierii folosind scări mobile pentru a intra în trenuri şi ai scoate pe pasageri, potrivit Austrian Times.

În urmă cu trei săptămâni, compania feroviară austriacă informa că ruta între Penzing şi Westbahnhof, care include şi linia S45 pe care s-a produs accidentul, este foarte aglomerată. Ruta este destinaţia finală din capitala austriacă pentru cea mai mare parte a traficului din vestul Europei.

Nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului.