Douăzeci de kilograme de testosteron, confiscate de inspectorii vamali

Vameşii de pe Aeroportul Otopeni Călători au descoperit, în două colete destinate unei societăţi comerciale din judeţul Bihor, 20 de kilograme de testosteron-substanţă dopantă cu grad mare de risc, interzisă în România, informează Direcţia Generală a Vămilor.

RomaniaTV.net
30 sept. 2013, 14:18
Douăzeci de kilograme de testosteron, confiscate de inspectorii vamali

„În urma unui control de rutină efectuat de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători, au fost descoperite două colete ce conţineau testosteron, substanță dopantă cu grad mare de risc, aflată pe lista interzisă. Substanţa a fost transmisă spre analiză la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Ca urmare a rezultatelor primite, Direcția Regională Vamală București a informat ANAD în legătură cu identificarea substanței dopante”, informează Direcţia Generală a Vămilor.

Potrivit sursei citate, marfa a fost expediată de către o companie chineză specializată în fabricarea de produse chimice, în documentele de expediție fiind menţionat că respectivele colete conțin „produse pentru albirea dinților”.

Societatea bihoreană a fost amendată de autoritatea vamală cu 30.000 de lei, iar substanţele confiscate vor fi distruse.