Dr. Alexandru Ştefănescu, noul manager interimar al spitalului „Malaxa”

Noul manager interimar al spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" va fi dr. Alexandru Ştefănescu, directorul medical al ASSMB, după ce Primarul General, Gabriela Firea, l-a demis marţi, 29 noiembrie 2016, pe managerul spitalului, Florin Adrian Secureanu.

29 nov. 2016, 17:07
Dr. Alexandru Ştefănescu, noul manager interimar al spitalului „Malaxa”

Prin Dispoziţia Primarului General nr. 1702, contractul de management al domnului Florin Adrian Secureanu încetează începând cu data de 29 noiembrie 2016. Totodată, Corpul de Control al Primarului s-a aflat zilele acestea la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, unde a efectuat un audit financiar, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public„, se arată în comunicatul de presă.

Este o situație dificilă la Spitalul „Malaxa” din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul „Malaxa”. Din acest moment, acțiunea demarată de ieri dimineață de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul „Malaxa” și investighează activitatea managerului care este în această funcție de nouă ani am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunța care va fi, prin dispoziție, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineață să iau legătura cu domnul manager și pur și simplu se ascunde atât de reprezentanții Primăriei, cât și de cei ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din Capitală”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Citeşte şi Florin Secureanu, directorul Spitalului Malaxa, demis de primarul Gabriela Firea. DNA ridică documente de la spital UPDATE

Astfel, dr. Alexandru Ştefănescu va fi noul manager interimar al spitalului „Malaxa”.

Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioadă determinată conducerea interimară a Spitalului „Malaxa”, a precizat Gabriela Firea, într-o declarație acordată presei.

Având în vedere că toate contractele managerilor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) expiră în luna martie a anului viitor, Primăria Capitalei va stabili criterii mult mai riguroase de selecţie a dosarelor, astfel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. Mai mult, începând cu data de 5 decembrie, reprezentanţii Corpului de Control al Primarului General vor desfăşura acţiuni de verificare şi control a procedurilor de achiziţie şi a situaţiilor financiare în toate unităţile sanitare aflate în subordinea Municipalităţii.

Citeşte şi Vlad Voiculescu: Trebuie să avem un alt tip de manager în spitale. Exemplul de la Malaxa este emblematic