Dr. Menci, umilit de judecători la eliberare. Dialog halucinant purtat în sala de şedinţă

În şedinţa în care s-a decis eliberarea doctorului Gheorghe Mencinicopschi, judecătorul i-a ţinut acestuia un discurs halucinant despre moartea lui Gyuri Pascu şi i-a spus că în puşcărie se moarte mult mai greu decât in libertate, pentru că dacă un deţinut face infarct, ambulanţa vine in două minute, nu aşa cum se întâmplă afară.

26 sept. 2016, 13:32
Dr. Menci, umilit de judecători la eliberare. Dialog halucinant purtat în sala de şedinţă

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis luni eliberarea condiţionată a lui Gheroghe Mencinicopschi, după ce nutriţionistul a executat doi dintre cei opt ani de închisoare pe care i-a primit în Dosarul ICA.

România TV a prezentat un dialog halucinant care a avut loc în sala de şedinţă, între judecător şi dr. Menci, magistratul amintindu-i acestuia de moartea lui Ioan Gyuri Pascu şi spunând că viaţa e nedreaptă, în contextul în care artistul era cu peste 20 de ani mai tânăr decât Dr. Menci.

Citeşte şi Ultimele cuvinte ale lui Ioan Gyuri Pascu: Să lăsăm lucrurile aşa cum vin. De câte ori mi-am făcut planuri nu mi-au ieşit

Judecător: Ştiţi cine a murit azi?

Mencinicopschi: Nu ştiu.

Judecător: A murit la 4 Ioan Gyuri-Pascu de atac de cord. El are o fetiţă mică. 55 de ani, că atât i-a dat Dumnezeu. Dumnezeu greşeste uneori. Dumneavoastră aveti 77 şi vă urez să vă ţineţi promisiunea. Dacă omul intră în puşcărie el şi iese. Depinde cum. Rata de mortalitate în puşcărie nu e aşa mare ca în libertate. Ambulanţa e la 2 minute şi nu se moare de atac de cord în puşcărie. În libertate nu se întâmplă aşa.

Promisiunea la care face referire judecătorul este o declaraţie făcută de Dr. Menci în urmă cu doi ani, înainte de condamnare. „La pronunţarea hotărârii aţi fost prezent şi aţi mulţumit spunând că nu mai credeţi că o să mai trăiţi 8 ani şi sunteţi obligat să trăiţi ca să duceţi hotărârea dată de judecător. Şi după doi ani ne vedem faţă în faţă. Dacă e să vă ţineţi promisiunea, trebuie să mai trăiţi vreo şase ani„, i-a spus judecătorul, lui Dr. Menci.