Dr. Mencinicopschi demolează un mit: „Nu există alimente anticancer”

Majoritatea oamenilor sunt speriaţi că temutul cancer se moşteneşte. Doar 5% din persoanele care dezvoltă această boală au ajuns în situaţia asta pentru că există antecedente în familiile lor. În realitate, stilul de viaţă este cel care joacă un rol decisiv în privinţa sănătăţii noastre. 

06 apr. 2014, 21:27
Dr. Mencinicopschi demolează un mit: „Nu există alimente anticancer”

Alimentaţia haotică, sedentarismul şi unele obiceiuri dăunătoare sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia şi dezvoltarea cancerului, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Postul scade radicalii liberi

„Nu există alimente anticancer, însă o anumită dietă, bazată în special pe crudităţi eco, contribuie la reducerea riscului de cancer. De asemenea, gândirea pozitivă, viaţa activă şi evitarea sedentarismului şi obezităţii sunt căi de luptă anticancer. Trebuie să mâncăm multe fibre, cereale integrale, fructe şi legume proaspete şi, în special, dintre cele bogate în vitamina C pentru că aceasta este un antioxidant puternic. De asemenea, hidratarea este importantă. Fără ea nu se poate realiza detoxifierea. Postul scade radicalii liberi şi ne scapă de toxine. Chiar şi cel din zilele de miercuri şi vineri îşi are rostul lui, pentru că scade generarea excesivă de radicali liberi. În plus, trebuie să evităm fumatul şi consumul de alcool. Doar aşa ne putem feri de cancer”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Mencinicopschi: „De 25 de ani nu am mâncat mezeluri şi nu le recomand nimănui”

Computerul şi mobilul, reale pericole 

O mare problemă a societăţii moderne este că, în special tinerii, se expun excesiv la undele electromagnetice emise de monitoare, televizoare, telefoane mobile etc. Acestea interferează cu propriul câmp electromagnetic al corpului şi astfel creşte riscul de cancer”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Alimente benefice

-Peşte (macrou, cod, hering)

-Ouă

-Fructe de mare –

-Ceai verde –

Ulei de măsline

-Un pahar de vin roşu pe zi

-Fructe şi legume

-Cereale integrale –

Usturoi

-Ceapă

-Soia

Ce să evităm , citiţi pe ziarulring.ro