Dr. Oz: 3 nutriţionişti te învaţă cum să mănânci ca să nu te îngraşi

Descoperă cum trebuie să-ţi construieşti o dietă care te ajută să arzi grăsimile şi să scapi de kilogramele în plus. Ia notiţe de la specialişti!

27 nov. 2014, 06:47
Dr. Oz: 3 nutriţionişti te învaţă cum să mănânci ca să nu te îngraşi

Dr. Oz împreună cu trei nutriţionişti invitaţi în emisiunea sa „The Dr. Oz Show” au pus la punct un plan de alimentaţie care te ajută să mănânci sănătos fără să te chinui şi fără să te îngrijorezi că vei acumula kilograme în plus. Acest plan te poate ajuta cu atât mai mult cu cât se apropie perioada sărbătorilor de iarnă când riscul de a face excese alimentare este mult mai mare. Iată care sunt sfaturile nutriţioniştilor ca să treci cu bine şi de sărbătorile de iarnă, precum şi să adopţi de acum înainte o dietă sănătoasă care te ajută să ai o siluetă perfectă.

Planul alimentar este făcut pentru o săptămână, astfel că

1. Acordă-ţi două zile de răsfăţ pe săptămână

Celebrul Dr. Oz şi cei trei nutriţionişti au fost de acord că dietele care nu-ţi permit şi zile de răsfăţ culinar sunt imposibil de urmat pe termen lung fără să acumulezi anumite frustrări. Prin urmare, soluţia pe care o propun ei este aceea de a-ţi acorda în fiecare săptămână câte două zile de răsfăţ pe care le poţi muta cum vrei atunci când simţi nevoia. Aceste zile îţi permit să-ţi faci anumite pofte alimentare, fără să exagerezi, iar în următoarele te vei concentra asupra unor macronutrienţi pentru a ajuta corpul să ardă rapid grăsimile şi să stimuleze metabolismul.

2. O zi pe săptămână este dedicată carbohidraţilor buni

Atunci când este ziua carbohidraţilor, grăsimile trebuie reduse la minim, recomandă specialiştii. Trebuie să fii atentă ca în această zi să mănânci câte o porţie de cereale integrale la fiecare masă şi să ai două gustări cu fructe proaspete sau uscate. Toate aceste alimente au un conţinut foarte ridicat de fibre care se digeră lent, stabilizează nivelul zahărului în sânge şi pot să inhibe absorbţia grăsimilor.

Iată un exemplu de meniu oferit de specialişti pentru această zi a carbohidraţilor:

Micul dejun: terci de ovăz cu fructe de pădure.
Gustare: smochine uscate.
Prânz: un sandviş cu pâine integrală şi o salată cu boabe de fasole pentru un plus de fibre.
Gustare: mere coapte cu scorţişoară.
Cină: paste integrale cu legume şi fulgi de ardei iute care au rolul de a accelera metabolismul.

Citeşte mai mult pe eva.ro