LEO IORGA, evoluţie bună după OPERAŢIA PE CREIER. Vezi ce spun medicii

Leo Iorga a scăpat cu bine după operaţia pe creier. Medicii au reuşit să scoată toată tumora, iar la 24 de ore după intervenţie, artistul a fost transferat de la terapie intensivă pe secţie. Cântăreţul trebuie să urmeze un tratament şi să facă recuperare după ce tumora i-a afectat o mână şi un picior. 

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 14:50
LEO IORGA, evoluţie bună după OPERAŢIA PE CREIER. Vezi ce spun medicii

Leo Iorga a fost operat vineri, având o tumoră – de aproximativ 3 cm în diametru – localizată în aria motorie care comandă mişcarea mâinii şi a piciorului de pe partea dreaptă. Sâmbătă, Leo Iorga a fost transferat de la terapie intensivă pe secţie.

„Leo este în aceeaşi stare neurologică ca înainte de operaţie – are o mică scădere de forţă musculară pe piciorul drept cauzată de edem. Ţesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control făcut astăzi dimineaţă – care e cel mai important – arată că nu mai există rest de tumoră şi nici alte complicaţii (cheaguri de sânge, hemoragii sau altele). Vom continua să îl supraveghem zilele următoare”, a spus Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg, BRAIN Institute), potrivit unui comunicat de presă citat de AGERPRES.

În funcţie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili dacă – şi pentru ce perioadă – este necesară radioterapia.

Ulterior, la aproximativ o lună, se va reface un RMN de control.

Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicală şi kinetoterapia, urmând ca în aproximativ două săptămâni, Leo Iorga să-şi poată relua activitatea.

Echipa care l-a operat pe Leo Iorga a fost formată din următorii medici: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), Dr. Mihai Crăciun (neurochirurg) şi Dr. Anca Vişan (neuro-anestezist).

BRAIN Institute este prima instituţie medicală privată non-profit din România, toate resursele disponibile fiind reinvestite în îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor şi a practicii medicale, precum şi în cercetare şi educaţie.