Dragnea a STABILIT cu Gorghiu când va avea loc întâlnirea pe Codul Fiscal

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că întâlnirea liderilor partidelor parlamentare pentru a discuta Codul Fiscal va avea loc joi, în jurul orei 10.00.

24 aug. 2015, 11:21
Dragnea a STABILIT cu Gorghiu când va avea loc întâlnirea pe Codul Fiscal

„Vom avea o întâlnire joi cu celelalte partide parlamentare. Vreau să precizez că am avut o discuţie cu doamna Gorghiu şi am stabilit ca joi, în jurul orei 10.00, sa avem întâlnirea liderilor politici  pe marginea Legii Codului Fiscal, la Palatul Parlamentului„, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat că, la întâlnirea de joi, „în mod firesc”, coaliţia va trebui să meargă cu un punct de vedere comun şi acesta va fi conturat până atunci.

Este important ca noi sa avem intalnirea joi si sa avem un punct de vedere comun. Codul nu e o joaca de copii, este una dintre cele mai importante legi care poate genera în România dezvoltare sau nu„, a adăugat Dragnea.

Sesiunea extraordinară, convocată luni la Senat, pentru a dezbate cererea de reexaminare a Codului Fiscal, a fost anulată. Decizia a fost luată după ce liderii coaliţiei au decis să propună partidelor din opoziţie o întâlnire pentru luarea unei decizii politice pe noul Cod. Dezbaterile şi votul în Parlament ar urma astfel să aibă loc în sesiunea ordinară a Parlamentului.

CITEŞTE ŞI DECIZIA coaliţiei. CODUL FISCAL va fi AMÂNAT. Dragnea: Nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară

PNL este de acord cu întâlnirea liderilor partidelor parlamentare pentru o decizie pe Codul Fiscal, aşa cum a propus coaliţia de guvernare. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că „este îmbucurător” faptul că, după discuţiile tehnice, urmează cele politice şi crede că, prin propunerea lansată luni, coaliția „se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce privește măsurile guvernamentale”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: „Nu mi-am schimbat părerea cu privire la Codul Fiscal. Eu mi-am făcut treaba”

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după ședința coaliției de guvernare, că nu și-a schimbat părerea cu privire la adoptarea Codului fiscal în forma propusă de Guvern, respectiv cu TVA de 20% și prevederi „foarte bune” pentru mediul de afaceri.