Dragnea, ameninţare directă către Iohannis: Dacă va fi refuzată propunerea noastră, ne vedem în altă parte

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

21 dec. 2016, 10:05
Dragnea, ameninţare directă către Iohannis: Dacă va fi refuzată propunerea noastră, ne vedem în altă parte

„Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte”, a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Sevil Shhaideh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim ministru

„Nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată”, a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Dragnea a mai afirmat că nu este de acord ca „un om să fie decăzut din nedrepturi” pe viaţă. „Într-o democraţie consolidată, aşa ceva nu există. Numai pentru genocid”, a spus el.

Liderul PSD a mai spus că responsabilitatea politică este în primul rand la el si nu are de gand sa o lase.

„Plec de la prezumţia de buna credinţa a presedintelui, pe care ne asteptam sa o exercite in zilele urmatoare. Nu cred ca presedintele va actiona impotriva unui vot popular si impotriva unei majoritati clare, constituite, si care ar putea de azi sa se si mai mareasca. Eu sunt un om consecvent si tot ce am spus in aceasta campanie va fi respectat. Am spus de la inceput ca vom avea o singura propunere. Punct. Nu are rost sa venim cu a doua propunere”, a spus Dragnea.