Dragnea: Aşteptăm până marţi după şedinţa CSAT. Se mai întârzie 4-5 zile cu dezbaterea bugetului în Parlament

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că în privința bugetului se va aștepta până marți după ședința CSAT convocată de președintele Klaus Iohannis și a subliniat că astfel se întârzie dezbaterea proiectului bugetului de stat în Parlament.

27 ian. 2017, 16:32
Dragnea: Aşteptăm până marţi după şedinţa CSAT. Se mai întârzie 4-5 zile cu dezbaterea bugetului în Parlament

„Așteptăm până marți după ședința CSAT (…) să dăm drumul la procedurile parlamentare, se mai întârzie 4-5 zile”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a menționat că avizul CSAT este consultativ, dar a adăugat că și dacă Guvernul ar fi adoptat proiectul de buget „cineva ar fi declanșat” probabil o procedură pentru a întârzia acest lucru.

Liviu Dragnea a mai sus că „din păcate” așa a fost și cu celelalte proiecte de legi privind mărirea salariilor în educație și sănătate.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că nu există niciun risc pentru funcționarea statului. „S-a hotărât ca începând din acest an să se aloce mai mulți bani pentru dezvoltarea țării (…), nu există niciun risc privind ministerele, instituțiile, serviciile”, a spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru marți o ședință a CSAT în vederea analizării proiectului de buget pentru instituțiile din domeniul securității naționale, potrivit Administrației Prezidențiale.