Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reuşit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind Comisia de anchetă asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, că toate completele care l-au judecat, "cu toate presiunile" făcute asupra lor, nu au reușit să pună în sarcina sa o "fraudă electorală".

26 apr. 2017, 08:05
Dragnea: Completele care m-au judecat, cu toate presiunile, nu au reuşit să pună în sarcina mea o fraudă electorală

Cu toate presiunile făcute asupra completelor care m-au judecat, nici măcar aceste complete, care au dat o decizie politică pentru un dosar politic, nu au reușit să pună în sarcina mea o fraudă electorală„, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că retrimiterea spre analiză, pentru o săptămână, la Comisiile juridice a raportului privind constituirea Comisiei de anchetă parlamentară pe alegerile din 2009 nu reprezintă nicidecum un pas înapoi și decizia politică se menține, chiar dacă și Parchetul General a inițiat o anchetă penală pe acest subiect.

Cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează, vreau să vă precizez că nu este vorba de niciun pas înapoi. Doar luând act de trezirea bruscă a Parchetului General după 8 ani de la alegerile din 2009, copiind, aproape prin copy-paste, obiectivele din proiectul de hotărâre privind activitatea comisiei, s-a decis să se retrimită la Comisiile juridice acest proiect, pentru a se reformula obiectivele comisiei. Decizia de a se înființa această comisie de anchetă parlamentară, decizia politică — rămâne„, a afirmat președintele Camerei Deputaților.