Dragnea: Dacă se va dori organizarea unui miting pentru susţinerea programului de guvernare, nu voi mai opri pe nimeni

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu îşi doreşte un miting pentru susţinerea sa, dar că, dacă membrii partidului vor dori organizarea unei manifestaţii pentru susţinerea programului de guvernare, el nu îi va mai opri.

13 nov. 2017, 15:18
Dragnea: Dacă se va dori organizarea unui miting pentru susţinerea programului de guvernare, nu voi mai opri pe nimeni

”Un miting pentru susţinerea mea, nu. Eu apreciez gestul colegilor care au fost azi de dimineaţă acolo (la DNA – n. red.), dar nu voi solicita şi nu o să vreau niciodată un miting pentru susşinerea mea. În schimb, dacă se va dori să se organizze un miting pentru susţinerea programului de guvernare sau orice altceva, nu o să mai opresc pe nimeni pentru că am primit foarte multe reproşuri în acest an că noi într-adevăr, în mai multe rânduri, am blocat dorinţa de a manifesta, nu neapărat de a protesta, a unor membri PSD, de fapt a tuturor”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că a primit mesaje de încurajare şi de susţinere de la membrii PSD, dar şi de la colegul său de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu.

”Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu şi mi-a cerut să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm coaliţia. Eu cred că nu este afectată (coaliţia – n. red.), sunt afectat eu. Dar incerc să mă obişnuiesc, este un risc pe care mi l-am asumat in 2015 când am acceptat sa candidez pentru preşedinţia PSD. Am avut astăzi foarte multe mesaje de la colegii din ţară care toţi mi-au zis: mergem înainte şi să nu încetăm pentru a pune în practică în continuare programul de guvernare”, a mai spus el.

Liviu Dragnea a spus că nu are de ce să îşi dea demisia în urma punerii sub acuzare de către procurorii anticorupţie.

„Nu m-am gândit la asta (la demisie – n. red.), în schimb am avut şi primesc în continuare foarte multe mesaje de a nu ceda, ceea ce e important. Nu analizez eu ce spune unul sau altul, pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă şi mă interesează ce se discută în partid”, a spus liderul PSD.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.