Dragnea, despre anunţul lui Iohannis privind atacarea Codului Penal: Trebuie să stea la rând, am înţeles că atacă şi cei din opoziţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este surprins că preşedintele Klaus Iohannis va ataca la Curtea Constituţională modificarea Codurilor penale, dat fiind că a folosit “în mod abuziv" toate instrumentale şi atribuţiile pe care le are în Constituţie pentru a bloca şi alte legi. Dragnea i-a transmis preşedintelui că trebuie să stea la rând pentru atacarea la Curte a Codurilor penale, deoarece a anunţat şi opoziţia că va face acest demers.

04 iul. 2018, 13:59
Dragnea, despre anunţul lui Iohannis privind atacarea Codului Penal: Trebuie să stea la rând, am înţeles că atacă şi cei din opoziţie

“Nu mă surprinde (că preşedintele a spus că va ataca la CCR Codurile penale – n.r.), pentru că preşedintele Iohannis a folosit în mod abuziv toate instrumentale şi atribuţiile pe care le are în Constituţie pentru a bloca şi alte legi. Legi care ţin de guvernare, care ţin de programul economic, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, sprijin pentru fermierii români şi multe alte legi, legea salarizării, doar-doar pentru a se întârzia, doar-doar poate le iese această dorinţă care n-are legătură cu democraţia de a găsi mijloace prin care acest Guvern să fie dat jos nu prin mijloace constituţionale sau Parlamentare. Nu e o surpiză faptul că a anunţat că atacă (la CCR – n.r.). Trebuie să stea la rând, am înţeles că atacă şi cei din opoziţie”, a explicat liderul social-democraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală. Preşedintele a mai spus că Ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii şi e profund dăunătoare democraţiei.