Dragnea, despre tandemul Băsescu-Antonescu: Se înţeleg foarte bine, ar putea să funcţioneze

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referindu-se la afirmaţiile şefului statului Traian Băsescu, susţinute de liderul PNL Crin Antonescu, că Băsescu şi Antonescu sunt doi oameni importanţi în stat care "se înţeleg foarte bine" şi cărora "le stă foarte bine".

RomaniaTV.net
12 nov. 2013, 19:31
Dragnea, despre tandemul Băsescu-Antonescu: Se înţeleg foarte bine, ar putea să funcţioneze

Solicitat să comenteze afirmaţiile recente făcute de Traian Băsescu şi susţinute de Crin Antonescu referitoare la alegerile prezidenţiale din 2014, Dragnea a răspuns: „Păi nu ştiu ce să văd. Eu văd doar doi oameni importanţi din stat care se înţeleg foate bine”.

El a precizat că subiectul unui candidat propriu al PSD la prezidenţialele din 2014 nu există în acest partid, acesta fiind adus în discuţie de oameni politici din afara PSD.

„Nu pot să fac inventarul unor capcane pe care şi le întind unii altora. Nu mă interesează. Dar este vorba de un subiect pe care îl aduc în dezbatere nişte oameni, un subiect care nu există la noi în PSD. Noi nu am spus în PSD că nu respectăm hotărârea Congresului prin care am stabilit că îl susţinem pe Crin Antonescu şi o tot spunem. Pe de altă parte, oameni politici şi nu numai oameni politici tot îşi dau cu părerea dacă vom avea candidat, dacă nu vom avea candidat, dacă nu vom avea candidat nu o să avem şanse. Am înţeles, noi ne vedem în continuare de guvernare”, a spus Dragnea.

El a spus că nu caracterizează relaţiile dintre Băsescu şi Antonescu.

Întrebat cum vede „tandemul” Băsescu – Antonescu, Dragnea a răspuns: „Le stă foarte bine, ar putea să funcţioneze”.

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu s-a oferit să-l consilieze pe Antonescu în campania prezidenţială, Dragnea a răspuns: „Doamne ajută!”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul II de toată dreapta şi este de preferat „unui plagiator”, precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

„PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui”, a spus Băsescu.

El a afirmat că, în opinia sa, USL nu se va rupe. „Dacă nu sunt inteligenţi, rup alianţa”, a spus Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este de acord cu analiza făcută de preşedintele Traian Băsescu în privinţa unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi un eventual eşec, menţionând că este o apreciere corectă.

Antonescu a fost întrebat cum vede ideea lansată de Traian Băsescu de a-i da sfaturi în situaţia în care intră în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Presupun că glumea, eu cu consilierii mai greu. Adică nu… mă descurc şi singur”, a replicat liderul PNL.

El a fost întrebat cum vede analiza preşedintelui că, în situaţia în care PSD va avea candidat la alegerile prezidenţiale, în turul doi acesta va pierde cursa, deoarece PNL ar putea fi susţinut de toate forţele de dreapta.

„Aici nu putem spune niciodată, rar putem spune niciodată în politică, dar aici cred că e o analiză corectă. PSD singur în alegerile prezidenţiale are o problemă, s-a dovedit istoric. Dar nu e cazul”, a precizat Antonescu.