Dragnea despre decizia CCR: Sper că nu o să mai primesc întrebări dacă vreau să fiu premier

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat joi că decizia Curții Constituționale este una care s-a născut după multe amânări și a reafirmat că susține Guvernul Sorin Grindeanu atât timp cât acesta duce cu succes la îndeplinire programul de guvernare.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 17:45
Dragnea despre decizia CCR: Sper că nu o să mai primesc întrebări dacă vreau să fiu premier

Este o decizie care s-a născut foarte greu, după foarte multe amânări, cu majoritate strânsă am înțeles. Eu nu am făcut niciun demers la CCR, a făcut Avocatul Poporului. Până la urmă, după această decizie a Curții Constituționale cel puțin este un lucru bun, în sensul că se termină cu toate speculațiile. Eu am spus imediat sau începând după instalarea Guvernului Grindeanu că funcția de prim-ministru nu mai este o opțiune pentru mine, este un guvern în care am învestit încredere, pe care îl susțin și eu și partidul pe care îl conduc și pe care vreau să îl susțin până la finalul mandatului dat de Parlament. Cel puțin acum sper că n-o să mai primesc întrebări dacă mai vreau să fiu prim-ministru. Am spus mereu că susțin guvernul în care am învestit încredere, că n-a fost o joacă propunerea de prim-ministru cu Sorin Grindeanu, susținerea în Parlament, că nu e o joacă susținerea permanentă pe care i-o acord cu condiția să respecte programul de guvernare și să îl aplice și premierul și membrii Cabinetului„, a declarat Dragnea, la Antena 3.

El a precizat că, atât timp cât legea rămâne în vigoare, nu are intenția să inițieze vreo modificare.

„Dacă aveam de gând să se modifice legea, avem majoritate și modificam în Parlament. Dar nu am vrut să fac o lege pentru mine, pentru cazul meu. Că există bucurii la președintele Iohannis, nu știu dacă e așa, dar foarte bine, dar e bine pentru toată țara dacă președintele e bucuros„, a completat liderul PSD.

Curtea Constituţională a respins, joi, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90, care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Avocatului Poporului.