Dragnea, despre funcţia de VICEPREMIER: I-am cerut premierului să mă ELIBEREZE de această sarcină

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că i-a cerut premierului Victor Ponta să îl 'elibereze' din funcţia de vicepremier pentru a se putea ocupa de organizaţiile judeţene ale social-democraţilor şi a le explica principiile reformei din partid.

14 dec. 2014, 18:42
Dragnea, despre funcţia de VICEPREMIER: I-am cerut premierului să mă ELIBEREZE de această sarcină

I-am cerut premierului să mă elibereze de această sarcină (funcţia de vicepremier – n.r.) pentru că în ianuarie, februarie şi martie, cineva trebuie să se ocupe, să explice partidului care sunt aceste principii (ale reformei din PSD – n.r.) şi să afle de la partid care sunt părerile. (…) E nevoie şi de organizaţii să vorbim cu ele. Nu mai pot să mă ocup de inundaţii, de deszăpeziri sau de alte sarcini„, a declarat duminică Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Referitor la măsura separării funcţiilor politice de cele administrative, Dragnea a afirmat că măsura se va aplica şi la centru dacă va fi considerată necesară în urma discuţiilor din partid.

Principiile care au fost enunţate, în general, sunt acceptate, urmând ca ele să fie prinse în Statut. Trebuie să discutăm însă cu fiecare organizaţie în parte. (…) Odată principiile enunţate, trebuie să vedem ce spune tot partidul – este o regulă valabilă pentru local, este o regulă valabilă şi pentru central. O să vedem până unde merge. (…) Dacă o să ajungem la concluzia că trebuie să separăm şi la nivel central (funcţiile politice de cele administrative – n.r.), adoptăm şi lucrul ăsta, dar nu pot decide doi-trei oameni„, a afirmat Liviu Dragnea.