Dragnea, despre moartea lui Farcaş: Ministrul Sănătăţii trebuie să taie în carne vie în acest sistem

Ministrul Sănătăţii trebuie să taie în carne vie în acest sistem în care statul român a pompat bani în permanenţă, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
05 iul. 2018, 12:52
Dragnea, despre moartea lui Farcaş: Ministrul Sănătăţii trebuie să taie în carne vie în acest sistem

Întrebat dacă îl îngrijorează situaţia în urma căreia Călin Farcaş a murit la 29 de ani, după ce a aşteptat doi ani un transplant de plămân, Dragnea a spus: „Nu mă îngrijorează, mă revoltă!”.

„Şi ceea ce a făcut Sorina Pintea a făcut foarte bine şi trebuie să facă în continuare. După părerea mea, nu eu decid, pentru că premierul decide, ministrul Sănătăţii trebuie să fie mult mai dur, mult mai radical, să taie în carne vie în acest sistem în care statul român în permanenţă a pompat bani. Noi am alocat sume şi mai mari şi deocamdată rezultatele nu sunt pe măsura investiţiilor şi pe măsura dorinţelor legitime ale pacienţilor români. Eu, politic, îi acord tot sprijinul doamnei Sorina Pintea”, a afirmat Liviu Dragnea, la Parlament.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, prima reacţie despre tânărul care a murit aşteptând un transplant

Sorina Pintea şi-a exprimat regretul pentru moartea tânărului de 29 de ani din Braşov, dar şi speranţa că modificările la Legea transplantului vor fi finalizate cât mai curând.

”Pentru familia acestui pacient este târziu. Suntem foarte aproape de finalizarea procedurilor, dar să sperăm că asta va salva mult mai multe vieţi în viitor. Nu ştiu dacă India ar fi fost soluţia. (…) Nu pot să spun dacă acest pacient ar fi putut fi salvat, dar categoric că ar fi putut beneficia de acest ordin, pentru că aici am prevăzut faptul că, dacă un pacient nu poate să facă transplant în România din cauza problemelor, complicaţiilor, poate să facă transplantul în străinătate. De asemenea, am prevăzut în acest ordin şi faptul că pacienţii care au făcut un transplant în străinătate pot beneficia de controale în continuare la clinica în care s-a făcut transplantul. Medicaţia post-transplant care nu se regăseşte în România poate fi decontată acestor pacienţi”, a arătat Pintea.

Precizările ministrului au venit după ce un tânăr de 29 de ani din Braşov a murit, marţi, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.