Dragnea, despre OUG privind veniturile bugetarilor: Am întrebat şi eu după ce a apărut ştirea, nu ştie nimeni de la Guvern

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat miercuri că nu ştie nimeni de la Guvern despre existenţa unei ordonanţe de urgenţă prin care sunt îngheţate anul viitor sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază angajaţii bugetari şi a menţionat că miniştrii Finanţelor şi Muncii nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 15:24
Dragnea, despre OUG privind veniturile bugetarilor: Am întrebat şi eu după ce a apărut ştirea, nu ştie nimeni de la Guvern

„Am întrebat şi eu după ce a apărut ştirea asta, nu ştie nimeni de la Guvern”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă coaliţia de guvernare are de gând să îngheţe primele şi sporurile anul viitor, potrivit unui proiect de OUG transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Întrebat cum se poate explica totuşi apariţia acelui draft de OUG, Dragnea a spus: „Cum se pot explica foarte multe chestiuni apărute în spaţiul public în ultimii doi ani de zile, care nu aveau nicio legătură cu realitatea”.

Dragnea a mai precizat că a întrebat câţiva miniştri care i-au spus că nu ştiu să existe un astfel de document. Liderul PSD a afirmat că a vorbit inclusiv cu miniştrii Finanţelor şi Muncii şi aceştia i-au comunicat că nu au intenţia de a iniţia un astfel de proiect.

Un proiect de OUG care prevede că sporurile, indemnizaţiile şi primele de care beneficiază bugetarii se vor menţine în 2019 „cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018” ar urma să fie aprobat în Guvern, potrivit unui proiect de OUG transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se arată în articolul 6, alineatul 1 al proiectului transmis de FNSAP. 

Citeşte şi: Veşti proaste pentru pensionari şi bugetari: Punctul de pensie va fi îngheţat, se taie indemnizaţiile de hrană şi de vacanţă