Liviu Dragnea despre percheziţiile de la Tel Drum: Mă doare că sunt oameni care suferă din cauza mea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, spune că nu se simte vizat de perchezițiile informatice de la Tel Drum și precizează că este afectat că există oameni care suferă din cauza sa.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 13:41
Liviu Dragnea despre percheziţiile de la Tel Drum: Mă doare că sunt oameni care suferă din cauza mea

„Nu mă simt vizat absolut deloc, dacă e să discutăm în mod cinstit, pentru că nu am de ce să fiu vizat. În schimb, doar un singur comentariu — pentru că m-am abținut să fac comentarii demult: ceea ce mă doare este că sunt oameni care suferă din cauza mea. Și asta cred că este, din punctul meu de vedere, o nedreptate. Asta e singura chestiune care mă afectează. În rest, pot să facă percheziții la calculatoare, și la telefoane, și la porci, și la orice„, a declarat Dragnea, marți, la Călărași, întrebat cum comentează perchezițiile calculatoarelor de la firma Tel Drum.

El a precizat că nu a primit nicio invitație de la DNA până acum. „Nici n-aș vedea de ce”, a spus liderul PSD.

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

Întrebat de jurnaliști la intrarea în DNA dacă s-a prezentat pentru a lua parte la perchezițiile informatice, Petre Pitiș a răspuns: „Da. Despre dosar nu pot să vă spun nimic, dacă vreți vă spun despre firmă. Îmi aparține mie. La percheziție s-au găsit documentele cu care eu am cumpărat acțiunile, pachetul majoritar de acțiuni. (…) Pachetul majoritar al acțiunilor este al meu”. El a adăugat că deține peste 50% din acțiuni la societatea Tel Drum, diferența fiind deținută de alte cinci persoane, precizând că Liviu Dragnea nu se numără printre acestea și nici nu a fost de când se află la conducerea firmei.

DNA anunța, pe 18 august, că societatea Tel Drum SA și reprezentanții acesteia — Petre Pitiș și Mircea Vișan — au fost puși sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În același dosar au fost puși sub urmărire penală și societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, și Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toți pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.