Dragnea, despre proiectul legii achiziţiilor publice: În maximum două-trei săptămâni va putea fi lansat în dezbatere publică

Proiectul legii achizițiilor publice va putea fi lansat în dezbatere în maximum trei săptămâni, urmând ca în Parlament să fie adoptat pe o procedură rapidă, întrucât este nevoie de această lege pentru dezvoltarea României, a declarat sâmbătă, la Timișoara, președintele PSD, Liviu Dragnea.

18 mart. 2017, 19:02
Dragnea, despre proiectul legii achiziţiilor publice: În maximum două-trei săptămâni va putea fi lansat în dezbatere publică

”După părerea mea, în maximum două-trei săptămâni proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, urmând ca și în Parlament să fie pe o procedură rapidă, pentru că este nevoie pentru toată dezvoltarea României de această lege. A apărut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care întârziau orice investiție, unii cu avantaje, alții fără avantaje’‘, a afirmat Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat că sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apărarea, Energia și Transporturile.

”Se lucrează, termenul amintit este unul realist, astfel încât să putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel încât tot ceea ce se propune acolo să ajute la deblocare, dar și respectând anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discuții cu Comisia Europeană”, a punctat premierul Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a mai adăugat că din cauza legii achizițiilor publice se întârzie foarte mult investițiile și că proiectul legii trebuie să aibă în anexă, în mod nominal și foarte clar, investițiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, ”în cel puțin trei domenii mari, infrastructură mare rutieră și feroviară, energie și apărare, cu niște proceduri inspirate din țările dezvoltate din vestul Europei, care nu au și nu au avut în istorie aceste întârzieri uriașe, care de fapt au blocat dezvoltarea”.