Dragnea, despre sesizarea CCR privind remanierea miniştrilor: Va fi o decizie a primului ministru, având susţinerea coaliţiei

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că "trebuie făcută o acţiune" în ceea ce priveşte situaţia remanierii a doi miniştri şi afirmând că joi va avea o discuţie în acest sens cu Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader. Dragnea spune că în structurile de conducere ale PSD a avur loc deja această discuţie cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale, dar că "va fi o decizie a primului ministru", informează news.ro.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 14:38
Dragnea, despre sesizarea CCR privind remanierea miniştrilor: Va fi o decizie a primului ministru, având susţinerea coaliţiei

„Aşteptăm să se întoarcă Guvernul, să avem o discuţie şi eu şi domnul Tăriceanu cu domnul Toader şi cu doamna Dăncilă şi în funcţie de discuţia asta..Mâine sigur va avea loc această discuţie, dar o acţiune trebuie făcută pentru că e clar că asta vrea Iohannis”, a spus, miercuri, Liviu Dragnea, întrebat cât timp îi mai acordă lui Klaus Iohannis pentru a lua o decizie în privinţa remanierii a doi miniştri.

Întrebat dacă decizia finală se va lua în Comitetul Executiv al PSD, Dragnea a răspuns: „Noi am discutat în structurile de partid despre această posibilitate, domnul Toader a făcut draftul, deci va fi o decizie a primului ministru, având susţinerea coaliţiei”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, pentru Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat.

„Mă puteţi întreba dacă am redactat draftul de sesizare? Da. Ce se întâmplă cu sesizarea, nu eu sunt autorul, ci doamna premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Sentatului. Mai firesc doamna premier, pentru că este un membru al Guvernului”, a declarat Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 26 noiembrie, la Paris, că va răspunde solicitărilor de remaniere a lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, aşa cum a anunţat, după 1 Decembrie. El a susţinut că e treaba social-democraţilor dacă se grăbesc, dar că CCR nu are ce să spună pe acest subiect, pentru că se află într-un timp rezonabil de răspuns.