Dragnea, despre urmărirea penală a şefilor Jandarmeriei: Această acţiune a Parchetului General are ca scop timorarea forţelor de ordine

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, că, în opinia sa, punerea sub urmărire penală a şefilor Jandarmeriei reprezintă o acţiune a Parchetului General care are ca scop timorarea forţelor de ordine din România.

21 sept. 2018, 19:01
Dragnea, despre urmărirea penală a şefilor Jandarmeriei: Această acţiune a Parchetului General are ca scop timorarea forţelor de ordine

„Convingerea mea este că jandarmii au acţionat legal. După părerea mea, această acţiune a Parchetului General are ca obiectiv timorarea forţelor de ordine din România. Ăsta este punctul meu de vedere. N-am văzut o grabă în a-i ancheta pe cei care au distrus, care au fost violenţi, pe cei care au lovit. Asta n-am văzut-o”, a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

Vot de încredere pentru Liviu Dragnea în CEx: „N-o să pot să accept ca PSD să redevină o unealtă a sistemului odios”

Parchetul General anunţă că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Maiorul Laurenţiu Cazan este acuzat că a creat „aparenţa unei acţiuni legale de restabilire a ordinii publice şi a ordonat intervenţia în forţă pentru evacuarea participanţilor la protest”, a dat ordinul de intervenţie cu încălcarea mai multor acte normative şi o ordonat folosirea mijloacelor din dotare pentru evacuarea protestatarilor, „cu consecinţa exercitării de către militarii din subordine a unor acte de violenţă nejustificate”. Comisarul şef de poliţie Mihai Chirică este acuzat că a făcut presiuni asupra prefectului Capitalei pentru a aproba formal ordinul de intervenţie în forţă, în timp ce Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile „au participat nelegal la conducerea operaţiunilor” şi au ajutat la punerea în aplicare a unui ordin ilegal de evacuare a protestatarilor.

Şefii Jandarmeriei şi un secretar de stat în MAI, puşi sub acuzare în dosarul mitingului din 10 august