Dragnea, după ce Firea a spus că a discutat cu Corina Creţu despre îngrijorările de la Bruxelles: Îi pare rău că a avut discuţia

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că a discutat la telefon cu comisarul european Corina Creţu, iar aceasta i-a mărturisit că îi pare rău că a discutat cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, despre îngrijorările de la Bruxelles.

03 sept. 2018, 16:24
Dragnea, după ce Firea a spus că a discutat cu Corina Creţu despre îngrijorările de la Bruxelles: Îi pare rău că a avut discuţia

„Am discutat sâmbătă seara (cu Corina Creţu – n.r.) despre ce s-a spus la Comitetul Executiv şi eram cu Dan Nica. M-a sunat dumneaei, a spus că îi pare rău că a avut această discuţie cu Gabriela Firea şi că a sunat-o şi nu trebuia să introducă numele în Comitetul Executiv”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seară, că a sunat-o comisarul european Corina, pentru a-i spune despre îngrijorările de la Bruxelles privind situaţia din România, pentru că nici înainte de şedinţa CEx al PSD, nici pe timpul verii, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu i-a răspuns la telefon.

„Corina Creţu m-a informat că a discutat cu ceilalţi comisari europeni şi cu preşedintele Juncker şi au întrebat-o ce se întâmplă la Bucureşti, pentru că ar trebui să înceapă pregătirile pentru preşedinţia rotativă, toţi sunt preocupaţi de securitate. Doamna Creţu a spus că va transmite informaţiile şi că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pe mine pentru că nici înainte de CEx, nici pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon.. Nu că e o coaliţie a mea cu Corina Creţu”, a declarat primarul Capitalei, duminică seară, la România TV.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) de la Neptun, că le-a transmis colegilor săi un mesaj al comisarului european Corina Creţu, care i-a spus că preşedintele CE Jean-Claude Juncker şi comisarii europeni şi sunt îngrijoraţi pentru situaţia din România şi pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Ea a afirmat că, în contextul în care a transmis îngrijorările de la Bruxelles şi faptul că în 18 septembrie preşedintele CE va transmite un mesaj în acest sens, a spus în şedinţa PSD că pentru violenţele din Piaţa Victoriei o vină o poartă ministrul Carmen Dan, care a încercat să paseze răspunderea prefectului, „salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte Dragnea, care a propus-o”.

„Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Creţu, care mi-a relatat o discuţie pe care a avut-o cu comisarii europeni şi cu preşedintele CE, Junker, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică din Români, accentuând în special că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Deşi sunt de acord că instituţiile statului de drept trebuie să fie apărate şi anume intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct, adică apărarea sediului Guvernului (…) şi restabilirea ordinii publice, nu au fost de acord că manifestanţi care nu au fost violenţi au suportat gazele lacrimogene care s-au dat în piaţă. Au spus că erau de ajuns alte măsuri mai blânde pentru îndepărtarea celor violenţi, practic extragerea protestatarilor violenţi şi care aruncau în jandarmi cu pietre, cu alte obiecte. Doamna comisar mi-a dat voie să transmit în CEx aceste îngrijorări şi faptul că e posibil ca în 18 septembrie, când domnul Junker va lua cuvântul, să facă referire în discursul său şi la situaţia din România şi la protestele din 10 august. Nu este o situaţie confortabilă pentru ţara noastră. Suntem o naţiune liberă, suntem suverani, avem propria legislaţie, dar nu e uşor să vedem cum se transmite pe plan extern o percepţie negativă despre ţara noastră”, a declarat Firea la finalul CExN.

Ea a spus că este posibil ca în 18 septembrie CE să anunţe că Bulgaria va avea anumite avantaje din partea Buruxelles-ului, iar României să i se menţină MCV.