Dragnea, după DEZVĂLUIRILE lui Daniel Dragomir la România TV: Comisia SRI va trebui să-l cheme la audieri rapid

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI va trebui să-l cheme rapid la audieri pe fostul colonel SRI Daniel Dragomir după dezvăluirile făcute de acesta la postul de televiziune România TV, este de părere preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, a declarat, la România TV, că rechizitorii prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise, de fapt, de ofiţeri SRI. 

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 11:56
Dragnea, după DEZVĂLUIRILE lui Daniel Dragomir la România TV: Comisia SRI va trebui să-l cheme la audieri rapid

„Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav, dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce mâine vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv cea de control a SRI să nu-l audieze. Aşteptăm cu toţii cu interes aceste audieri. Dacă se va constata, din ceea ce se va spune acolo, că se depăşeşte competenţa Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul şi înfiinţarea unei alte comisii de anchetă parlamentară care să continue verificările. Depinde ce va spune la audieri, ca spune la o televiziune e una, dar trebuie să spună în faţa unei comisii parlamentare”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă a discutat cu Claudiu Manda despre dezvăluirile lui Daniel Dragomir, Dragnea a răspuns că „nu”.
„O să vorbim cu el, după ce va fi ales, dacă va fi ales, preşedintele al Comisiei de control a SRI, şi eu şi domnul Tăriceanu!”, a completat Dragnea.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, trimis în judecată de DNA pentru corupție și urmărit penal în Dosarul „Black Cube”, a făcut o serie de dezvăluiri despre cum funcţionează sistemul, confirmând că exista o colaborare între SRI şi DNA pentru a se obţine sentinţe favorabile în justiţie.

„Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia”, a dezvăluit colonelul Dragomir, la România TV.

Fostul colonel SRI a confirmat şi că întâlnirea din „sufrageria lui Gabriel Oprea”, din noaptea alegerilor prezidenţiale din anul 2009 a fost unul real. „Aceste întâlniri erau de domeniul evidenţei. Se ştiau în SRI. La întâlniri merg şoferi, acele persoane raportează. Ele au foi de parcurs. Toate activităţile există. Se pot identifica cu uşurinţă”, a mai spus Daniel Dragomir.

EMISIUNEA INREGISTRATA INTEGRAL AICI şi AICI (jurnalul de la 23.00)