Dragnea: GRANIŢELE ţării se datorează şi faptului că VETERANII de RĂZBOI au luptat să apere România

Granițele țării se datorează și faptului că veteranii de război au luptat să apere statul, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea, la o întrevedere cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

30 nov. 2015, 20:16
Dragnea: GRANIŢELE ţării se datorează şi faptului că VETERANII de RĂZBOI au luptat să apere România

„Sunteți, pentru mine cel puțin și pentru partidul pe care îl conduc, un munte de înțelepciune și decență și oameni curajoși. Mâine, dacă este o paradă, așa cum este de fiecare dată de Ziua Națională, este și datorită dumneavoastră. Granițele acestei țări sunt acestea pe care le avem și datorită jertfei românilor și faptului că dumneavoastră ați luptat să apărați această țară (…)”, a menționat Dragnea, adăugând că intenționează să ajungă la parada de Ziua Națională.

Citeşte şi: Dragnea: Bugetarii au nevoie de salarii decente. Declaraţiile belicoase la televizor nu fac bine nimănui

Potrivit acestuia, azi nu mai sunt baionete, dar rămân responsabilitățile pentru poporul român, scrie Agerpres.

„Astăzi nu mai avem baionete, dar avem responsabilități și misiuni chiar pentru poporul român, poate dorința de a lăsa pentru copiii, nepoții noștri o țară bogată, liberă și respectată în lume, poate să fie cea mai măreață dorință și menire a noastră și trebuie să o îndeplinim, acesta este unul dintre motivele pentru care am spus mereu și o să o spun mereu, până vom realiza acel program național de dezvoltare a României, care să coaguleze toate energiile pozitive din această țară, să nu ne mai pierdem în dispute mici ce nu aduc nimic bun pentru români”, a spus liderul PSD.

În opinia sa, toți avem de învățat de la veteranii de război.

„Am vrut să vorbesc cu acești oameni onorabili pentru că pentru mine veteranii de război reprezintă, dincolo de decența cu care trăiesc și față de ce au făcut pentru această țară, un munte de înțelepciune și inspirație de la care toți avem oricând ceva de învățat și bineînțeles că țara nu a făcut și nu face în continuare poate tot ceea ce merită să fie făcut pentru dumnealor. Am avut discuții despre pensii. Pentru invalizii de război, o pensie pentru gradul I de invaliditate este 402 de lei, o pensie pentru gradul II de invaliditate este 305 de lei de exemplu”, a declarat Dragnea.

El a menționat că a discutat despre indemnizațiile urmașilor veteranilor de război.

„Am discutat despre faptul că au prevedere legală pentru a primi medicamente gratuit numai că, din cauza birocrației sau poate a unor complicații a modului cum se prezintă medicamentele, în realitate nu pot beneficia de aceste gratuități. De asemenea, este vorba despre gratuitatea transportului pe care riscă să o piardă începând cu 1 ianuarie, pentru că trebuie din nou prelungit un act normativ ce îi incurcă mai mult. Toate aceste lucruri sunt puse într-un memoriu. O să încerc să vorbesc cu cei care sunt în drept să facă aceste lucruri ce țin de Guvern, iar ceea ce ține de Parlament, sper să găsesc înțelegere să îndreptăm, pentru că noi discutăm despre 25.000 de veterani de război care mai sunt în viață și poate o sută două zeci și ceva de mii de urmași ai veteranilor”, a spus liderul PSD.

La rândul său, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Marin Dragnea, s-a declarat surprins de inițiativa președintelui PSD. „M-ați surprins cu inițiativa dumneavoastră să ne întrebați de sănătate (…) Doresc ostașilor români de la sănătate, viață lungă și Nu uita că ești român!”, a declarat Marin Dragnea.