Dragnea: Teodorovici nu va rămâne preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat

Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la Suceviţa, că reprezentanţii PSD în comisiile parlamentare care au puncte de vedere diferite faţă de poziţiile asumate oficial de Guvern vor trebuie să discute cu Executivul sau cu partidul, Dragnea adăugând că ”nu suntem dispuşi să acceptăm proiecte personale”.

29 sept. 2017, 16:58
Dragnea: Teodorovici nu va rămâne preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat

Eugen Teodorovici ar putea pierde președinția Comisiei de buget-finanțe din Senat, ca urmare a amendamentului depus marți la Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, a declarat vineri președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Întrebat dacă senatorul PSD își va păstra funcția de președinte al comisiei, Dragnea a spus: „Probabil că nu”.

Situația lui Teodorovici a fost discutată în ședința Comitetului Executiv al PSD care a avut loc vineri la Sucevița, însă liderii social-democrați nu au luat nicio decizie.

Parlamentarul PSD a introdus în cadrul ședinței Comisiei de buget-finanțe de marți un amendament cu privire la TVA defalcată, potrivit căruia aceasta ar urma să se aplice doar companiilor care încheie contracte cu statul, iar pentru restul măsura să devină opțională până la 1 ianuarie 2018.

„Despre activitatea în comisii s-a stabilit că, până la urmă, membrii PSD care sunt în comisii, dacă au un alt punct de vedere în ceea ce priveşte o acţiune guvernamentală, trebuie să se discute în mod civilizat şi în grupuri, şi cu membrii guvernului şi la partid, pentru că discutăm despre punerea în aplicare a unui program de guvernare votat de noi”, a spus preşedintele PSD.

El a avertizat că partidul nu va accepta ”proiecte personale” prin care sunt împiedicate proiecte ale Guvernului. ”Nu suntem dispuşi niciunul să mai acceptăm proiecte personale, proiecte de imagine, schimbând sau dorind să schimbe nişte decizii guvernamentale”, a spus Liviu Dragnea.

Avertismentul lui Dragnea survine după ce Comisia de buget-finanţe din Senat, întrunită marţi, a avizat negativ ordonanţa prin care au fost majorate accizele la carburanţi, decizia fiind luată inclusiv cu votul senatorilor PSD din comisie, situaţie care a provocat nervozitatea liderului PSD faţă de poziţia preşedintelui comisiei, Eugen Teodorovici.

„Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. Dumnealui a venit astă primăvară şi mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele comisiei economice. Am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte, probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult, la asta mă refeream”, a declara, miercuri, Liviu Dragnea.