Dragnea îl contrazice pe Tudose: Decizia cu privire la impozitarea pe cifra de afaceri se ia luni în coaliţie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în coaliție, se va lua o decizie cu privire la renunțarea sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

RomaniaTV.net
14 iul. 2017, 13:01
Dragnea îl contrazice pe Tudose: Decizia cu privire la impozitarea pe cifra de afaceri se ia luni în coaliţie

„Nu știu ce a declarat premierul și din moment ce nu știu nu vreau să comentez, pentru că pot fi nuanțe, dar vom discuta luni, în coaliție. Să facem totuși tot timpul o precizare importantă, la ora asta avem impozit pe cifra de afaceri de 1% la afacerile care sunt sub 500.000 de euro și vreau să le transmit acelor oameni de afaceri că nu se renunță la ea, pentru că au primit-o foarte bine și sunt foarte mulțumiți, pentru că 1% pe cifra de afaceri înseamnă cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred că le convine. Nu se renunță la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câștigat de către mediul de afaceri care trebuie păstrat”, a spus vineri Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Mihai Tudose îşi menţine declaraţia despre renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri

El a adăugat că încă nu a primit simulările făcute de Ministerul Finanțelor cu privire la această impozitare.

Întrebat cum își explică faptul că premierul afirmă că se va renunța la impozit, în timp ce el spune că decizia se va lua luni în coaliție, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări și analize pe acest subiect le va prezenta în ședința de coaliție.

„Nu știu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări și analize, luni, în coaliție, ne prezintă și dacă sunt argumente, susținem. A spus premierul Tudose că atunci când aceste simulări sunt gata ni le prezintă”, a arătat Dragnea.

Întrebat dacă i se pare corect că premierul a anunțat în spațiul public că renunță la această impozitare înainte să se ia o decizie în coaliție, liderul PSD a spus că Mihai Tudose, când vorbește, „cam știe ce vorbește”.

Cum s-a schimbat programul de guvernare după vizita la Bruxelles a premierului Mihai Tudose

„Aici nu se pune problema de corectitudine sau incorectitudine. Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbește, cam știe ce vorbește, deci dacă face o afirmație înseamnă că e bazată pe o analiză și în mod firesc cel care trebuie să anunțe primul este prim-ministrul pentru că el conduce Guvernul și el conduce actul de guvernare”, a concluzionat Dragnea.

Marți, la Bruxelles, premierul Mihai Tudose a afirmat că la întâlnirile cu oficialii europeni a reiterat „foarte ferm” că nu va fi introdus acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri. „Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că, din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre, vom rămâne în ținta de deficit de 3%”, a declarat Tudose.