Dragnea intervine în scandalul privind blocarea proiectul spitalului metropolitan în CGMB

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că a aflat cu mâhnire despre disputele din CGMB privind terenul pentru spitalul metropolitan şi acuză PNL şi USR că ipocrizia şi dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acţiunile politice.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 13:04
Dragnea intervine în scandalul privind blocarea proiectul spitalului metropolitan în CGMB

„Am aflat cu mâhnire de disputele de ieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti privind terenul pentru noul Spital Metropolitan propus de Primarul General, Gabriela Firea. Rezultatul a fost stagnarea acestui proiect atât de important pentru bucureşteni şi pentru sistemul public de sănătate în general”, scrie Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD afirmă că poate înţelege, până la un punct, disputele politice, dar că trebuie să existe o limită, atunci când e vorba de proiecte majore, care aduc beneficii certe pentru cetăţeni.

„Din păcate, PNL şi USR au demonstrat ieri că această limită nu există, iar ipocrizia şi dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acţiunile politice. Am totuşi convingerea că, în ciuda acestei situaţii neplăcute, coaliţia PSD – ALDE va găsi soluţii pentru deblocarea acestui proiect major pentru Bucureşti şi pentru România”, mai declară Dragnea.

Terenul pe care se află autobaza RATB Pipera nu va fi preluat de Primăria Capitalei, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit news.ro. Cu toate că în proiectul de hotărâre se precizează că Executivul nu a oferit un răspuns în ceea ce priveşte solicitarea municipalităţii pentru transmiterea în subordinea sa a terenului SRTV, la începutul şedinţei primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că este vorba de ambele terenuri, care ar fi fost unite într-un total de 10 hectare şi pe care s-ar fi construit Spitalul Metropolitan şi un campus pentru studenţii la Medicină. USR s-a abţinut de la votul proiectului, în timp ce grupul PNL s-a împotrivit din cauza locaţiei, propunând un teren din Sectorul 6. Firea i-a acuzat de ipocrizie pe consilierii PNL şi a spus că este doar un orgoliu politic al liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care a propus construirea unui Spital Metropolitan în campania sa de la alegeri şi care acum i-ar fi pus pe consilieri să voteze împotriva proiectului, fiindcă nu mai este al lui. Edilul l-a ironizat în cadrul dezbaterii, spunând chiar că va numi spitalul după Cristian Buşoi. Proiectul a fost respins cu 32 de voturi „pentru”, 18 abţineri şi două voturi „împotrivă”.

În proiectul de hotărâre se preciza că Executivul nu a dat niciun răspuns în ceea ce priveşte solicitarea Primăriei Capitalei de a transmite în subordinea sa un teren al SRTV.

„Menţionăm faptul că a fost luată în calcul această posibilitate (n.r., de relocare a autobazei RATB) deoarece, prin H.C.G.M.B. nr.295 din data de 19.07.2017, a fost făcută o solicitare către Guvernul României în vederea transmiterii imobilului situat în Şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, din domeniul public al statului şi admnistrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti, solicitare care nu are nicio finalitate în acest moment”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Terenul din Şoseaua Pipera nr. 55, Sector 2 are o suprafaţă de 53.470 de metri pătraţi.

Într-o notă transmisă Primăriei Capitalei, RATB a comunicat că poate reloca autobaza Pipera, acest lucru urmând să se facă în termen de 1 an.

În şedinţa din 19 iulie anul trecut, CGMB a aprobat transmirea unei solicitări către Guvern de a emite o hotărâre prin care să transmită în subordinea sa un teren al Societăţii Române de Televiziune pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Spitalul Metropolitan va avea 2.000 de paturi şi va fi realizat „de la zero”, cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.