Dragnea: Marea întrebare e ce se întâmplă cu Codurile penale, din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că "sunt enorm de multe" articole din Codul penal declarate neconstituționale și că așteaptă ca pachetul de legi privind Justiția să intre, la începutul sesiunii de toamnă, în dezbaterea Parlamentului.

RomaniaTV.net
06 iul. 2017, 14:44
Dragnea: Marea întrebare e ce se întâmplă cu Codurile penale, din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale

Întrebat ce se întâmplă cu punerea în acord a legislației cu deciziile CCR, în condițiile în care Curtea Constituțională a emis joi o decizie legată de neglijența în serviciu, Dragnea a răspuns: „Ce se întâmplă cu Codurile penale? Aceasta e întrebarea mare, pentru că din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituționale. Sunt enorm de multe. Asta înseamnă că atunci când s-au elaborat, s-au elaborat în mod superficial sau nu știu ce să spun”.

Chestionat asupra oportunității unei regândiri a Codului penal, Dragnea a spus că avem un ministru al Justiției care se va uita cu atenție asupra acestor aspecte.

„Nu știu, aștept totuși. Avem un ministru al Justiției care cred că se va uita cu atenție la asta. Dar vedeți că tot vin decizii ale Curții Constituționale. Unii sunt supărați, dar e Curtea Constituțională până la urmă”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a adăugat că pachetul de legi privind Justiția va fi prezentat pe parcursul verii, în așa fel încât la începutul sesiunii din toamnă să intre în dezbaterea Parlamentului.

Liviu Dragnea a precizat că nu a văzut niciun draft al acestui pachet de legi și nici nu a solicitat acest lucru.