Dragnea: Nu am primit motivarea la sentinţa în dosarul Referendumul ca să mă pot adresa CEDO

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi seară, că nu a primit motivarea la sentința pronunțată în 22 aprilie în dosarul "Referendumul". Acesta a adăugat că așteaptă sentinţa pentru a se putea adresa Curții Europene a Drepturilor Omului.

08 dec. 2016, 21:15
Dragnea: Nu am primit motivarea la sentinţa în dosarul Referendumul ca să mă pot adresa CEDO

„Eu până la ora asta nu am primit sentința, au trecut șapte luni de zile. Motivarea. Aștept de șapte luni de zile să merg la CEDO. Nu pot să merg pentru că nu am motivarea. Dacă mă mai primește, pentru că la CEDO trebuie să mergi în 6 luni de zile, eu am depășit cele 6 luni cu toate că legea obligă instanța să-mi dea motivarea în 30 de zile”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a susținut că a fost condamnat pentru ceva care nu era în rechizitoriu, „caz care nu mai există nicăieri în lume”.

„În primul rând eu am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat în rechizitoriu. Nu știu dacă mai există undeva vreun caz în lume, eu am întrebat, și în Europa și în America. Adică ești trimis în judecată pentru că ai omorât un om, instanța spune ‘nu, nu e mort, pentru că l-am văzut că e viu’, după care spune ‘te condamn’ și afli peste 6 luni de zile când primești motivare că ai fost condamnat pentru că ai furat o mașină. Și tu întrebi: ‘Dacă îmi spuneați în timpul procesului că sunt acuzat de asta, aduceam mașina și proprietarul, că nu eu am furat-o’. În fapt, ca să se știe, în 2012 practic eram parteneri și cu mulți dintre cei care acum acuză. Se vorbea că eu am fraudat 2 milioane de voturi. Dincolo de faptul că s-a ajuns la vreo 600 și ceva de voturi cu semnul întrebării, instanța a stabilit că n-are nicio legătură cu mine. În schimb, instanța a hotărât că, din cauza unor sms-uri trimise de la sediul central al PSD-ului către membrii PSD, nu de către mine, ci sunt declarațiile sub jurământ ale unor colegi de ai mei că nu eu trimis acele sms-uri, ar fi putut influența membrii de partid să consulte listele electorale permanente care oricum sunt publice și prin asta ar fi putut încălca legea protecția datelor personale. Pentru asta am fost condamnat”, a detaliat președintele PSD.