Dragnea: Nu cred că cineva de la PSD a luat vreo decizie pentru ALDE; nu înţeleg de ce este supărat Daniel Constantin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la România TV, că se simte vizat de afirmaţia lui Daniel Constantin legată de faptul că decizii în ALDE sunt luate de către o persoană din afara partidului, social-democratul adăugând că nu înţelege motivele supărării lui Constantin.

19 mart. 2017, 20:05
Dragnea: Nu cred că cineva de la PSD a luat vreo decizie pentru ALDE; nu înţeleg de ce este supărat Daniel Constantin

„Noi am fost deschişi la discuţii în coaliţie. Eu nu cred că cineva de la PSD a luat vreo decizie pentru ALDE. În ce mă priveşte pe mine, nu-i adevărat”, a declarat Liviu Dragnea.

Referindu-se la anunţul făcut de către Daniel Constantin referitor la o discuţie pe care acesta o va avea cu premierul Sorin Grindeanu referitoare la prezenţa sa în Guvern pe viitor, preşedintele PSD consideră ca exagerat să părăseşti o funcţie în cabinet din cauza unei dispute legate de Congresul partidului.

„Nu înţeleg de ce domnul Constantin este atât de supărat şi de nervos în perioada asta”, a spus Dragnea.

El a dat asigurări că PSD îşi doreşte să continue colaborarea cu ALDE. „Noi ne dorim să avem alianţă cu ALDE. Cu toţi parlamentarii ALDE. Dacă Daniel Constantin vrea să iasă din Guvern, este treaba lui. Îl ştiu pe domnul Tăriceanu un om foarte stabil şi sper ca aceste discuţii să se finalizeze”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Dragnea: Dacă domnul Constantin vrea să iasă din Guvern, e o opţiune personală; susţinerea parlamentară nu va fi afectată

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, duminică, după ce a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente a partidului, că nu poate accepta ca o persoană aflată în afara partidului să ia decizii numele ALDE.

Nemulţumirile sale au fost motivate de modul în care se iau deciziile în partid. „Nu am acceptat şi nu accept ca cineva din afara partidului să ia decizii în partidul nostru cu acceptul unuia dintre copreşedinţi. Asta este marea problemă pe care o avem şi ăsta este pericolul în momentul de faţă (…) Nu voi accepta ca în partidul pe care nu-l voi părăsi să fie luate decizii în mod unilateral”, a mai spus Constantin, fără să nominalizeze persoana la care se referă.

Copreşedintele ALDE a părăsit şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE invocând faptul că nu au fost convocaţi toţi membrii acesteia, în conformitate cu prevederile statutare.

Constantin a mai anunţat că va vorbi cu premierul Sorin Grindeanu dacă mai are susţinerea politică pentru ocuparea funcţiilor de vicepremier şi ministru al Mediului.