Dragnea: Nu vreau un RĂZBOI cu orice PREŢ cu Iohannis. Vreau să fac CADOU României acest CLIMAT politic

Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că își asumă "nedorința" sa de a-l ataca cu orice preț pe președintele țării, subliniind, în context, că un climat bazat pe pace politică nu poate să fie benefic decât pentru dezvoltarea României.

31 aug. 2015, 14:34
Dragnea: Nu vreau un RĂZBOI cu orice PREŢ cu Iohannis. Vreau să fac CADOU României acest CLIMAT politic

„Deci, spuneți că sunt acuzat sau atacat de unii că-i fac cadou domnului Iohannis un climat politic de dialog. Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că vreau să fac un cadou României acest climat politic.

Un climat politic bazat pe dialog și pe pace politică și un armistițiu pe termen lung nu poate să fie benefic decât pentru întreaga țară, pentru dezvoltarea acestei țări și pentru realizarea unui proiect de dezvoltare pe termen lung„, a precizat Liviu Dragnea președintele interimar al PSD.

CITEŞTE ŞI: Dragnea: PSD va lucra cu Iohannis la buget, la votul prin corespondenţă şi la legea salarizării

Dragnea a adăugat că în ceea ce privește „nedorința” sa de a-l ataca cu orice preț pe șeful statului își asumă acest lucru, scrie Agerpres.

„Cred că totuși sunt puțini și cei care mă mai critică și pe blogurile personale și care au și nostalgii comuniste, am văzut o comparație între Ceaușescu și Gheorghiu Dej. Da, îmi asum asta.

Nu vreau un război cu orice preț cu președintele României. Nu cred că este eficient, nu știu cine câștigă din asta, sigur pierde România. Atât timp cât toate partidele politice vor achiesa, vor fi de acord cu un pact politic pentru dezvoltarea României și dacă președintele României va dori să coordoneze acest lucru va avea în mine un prieten și un partener serios. (…)

Am avut discuții cu colegi din partid care susțin această abordare, pentru că și membrii de partid PSD și cetățenii cu care intră ei în contact s-au săturat de un război politic de 10 ani de zile în care (…) România putea să avanseze mai mult și nu a avansat, (…) în care noi am reușit și Victor Ponta a avut o performanță foarte bună la guvernare — să ia România de la minus și să o ducă la plus, peste 3% creștere economică, dar ne ajunge 3% creștere economică?

Poate nu, eu cred că dacă nu punem obiectiv să avem minim 6-7% creștere economică în mod constant atunci nu putem spera că vreodată vom putea atinge nivelul de dezvoltare din țările dezvoltate din Europa de Vest”, a susținut acesta.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie după ce a fost huiduit la deschiderea Festivalului „George Enescu”

Dragnea a precizat că, totuși, nu-i va acorda „un cec în alb” lui Iohannis.

„Nu am spus asta, nu dau cec în alb nimănui, dar critică de dragul criticii nu o să mă auziți niciodată. Cum nu am criticat niciodată pe nimeni de dragul criticii”, a adăugat Dragnea.