Dragnea: Orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele cu şefii de instituţii să aibă loc doar la Parlament

Orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009 cu șefii de instituții ar trebui să aibă loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste instituții, a opinat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

29 aug. 2017, 09:14
Dragnea: Orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele cu şefii de instituţii să aibă loc doar la Parlament

Întrebat cum comentează anunțul comisiei de luni, conform căruia va exista o întâlnire cu procurorul general al României, cu ministrul Justiției și cu cei de la CSM, Dragnea a afirmat că orice întâlnire trebuie să aibă loc în Palatul Parlamentului.

„Eu cred că au suficiente date. Am auzit despre această intenție, eu sper, ca parlamentar, că acea întâlnire, dacă va avea loc, nu va avea loc decât în Palatul Parlamentului. Eu nu cred că cineva poate să medieze între Parlament și șeful unei alte instituții în afară de Curtea Constituțională, și aia se face instituțional și procedural. Eu, dacă aș fi membru în comisia respectivă, aș dori să fac acea întâlnire la Parlament, acolo unde se desfășoară lucrările comisiei. Parlamentul este cea mai legitimă instituție din țară. Dacă aș fi membru al comisiei. (…) Dacă vorbiți de întâlniri secrete, înseamnă că ne aflăm într-o situație foarte gravă”, a spus președintele Camerei Deputaților.

MJ a informat luni că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidențialelor din 2009. Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că „activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit”, astfel încât cele două anchete nu pot interfera, după cum se preciza într-un comunicat de presă.