Dragnea: Preţurile la energie electrică şi gaz au crescut nejustificat. Cei de la ANRE sunt foarte români, între ghilimele

Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democrat Liviu Dragnea, susține că majorările succesive ale prețurilor la energie electrică și gaz nu sunt justificate, iar vinovații vor fi identificați de comisia de anchetă a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

RomaniaTV.net
02 oct. 2017, 12:58
Dragnea: Preţurile la energie electrică şi gaz au crescut nejustificat. Cei de la ANRE sunt foarte români, între ghilimele

„Cresc într-una prețurile și multă lume spune că au crescut și cresc în continuare nejustificat. Trebuie să vedem exact de ce. România este țara din Europa care are cel mai mare procent de acceptare al pierderilor nejustificate în preț, 17%. Să vedem de ce. Cei care distribuie energia electrică, câte pierderi au și dacă au pierderile astea, cât de mari. Noi toți trebuie să suportăm pierderile astea la factură. Cei de la ANRE văd că sunt foarte români, între ghilimele. Adică acceptă lucrurile astea foarte ușor și nu știu dacă sunt foarte bine justificate. Comisia de anchetă va face lumină în acest caz. Este o vină, normal”, a declarat, în timpul unui eveniment organizat la Alexandria, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, potrivit liderului PSD, majorarea prețului carburanților a fost decisă de companii.

„Prețul la carburant l-au scumpit companiile, care nu cred că au scumpit din cauza accizei. Atunci când a dat-o jos Guvernul Cioloș, că nu nu am avut șansa să intrăm în decembrie la guvernare, prețurile nu au scăzut. Deci se pare nu asta influențează. Se pare că influențează alte interese și anume profitul, cu orice preț”, a mai spus Dragnea.