Dragnea: Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament, până când îl revocăm

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că Valeriu Zgonea pentru PSD este deja istorie, iar după 5 iunie social-democraţii îl vor revoca pe acesta din funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, afirmând că "trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament".

16 mai 2016, 11:17
Dragnea: Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament, până când îl revocăm

Am vorbit cu domnul secretar (general al PSD – n.r.) Marian Neacşu care m-a informat că mâine (marţi – n.r.) depun documentele necesare pentru a se finaliza această procedură, dar realist vorbind e imposibil până la alegerile locale pentru că şi la deputaţi va fi la fel ca la senatori până la alegerile locale. Nu cred că vor mai putea fi aduşi în plen să fie prezenţi toţi. Trei săptămâni de zile, Zorro se mai joacă puţin prin Parlament, până când îl revocăm„, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că social-democraţii nu mai vor să iniţieze o acţiune care să nu se finalizeze. „În partid nu mai există scandalul Valeriu Zgonea. Valeriu Zgonea pentru PSD e deja istorie. Pentru PSD, poate pentru alte instituţii nu. Singura aşteptare care mai e în partid e când va pleca, dar toţi militanţii noştri sunt preocupaţi de campania electorală, după 5 iunie o să introducem procedura de revocare care se va finaliza cu revocare, a conchis Dragnea.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara că nu crede că Valeriu Zgonea va mai rămâne mult în funcția de președinte al Camerei Deputaților și a precizat că „nu există cale de întoarcere2 în cazul acestuia.

Nu cred că mai rămâne mult. Aștept de la colegii mei din Biroul Permanent al Camerei Deputaților să finalizeze modificarea regulamentului. Când va fi gata, o săptămână — două, să purcedem la revocare. Valeriu Zgonea este un caz de studiat. Eu sincer nu știu unde se termină Valeriu Zgonea și unde începe Zorro sau Mihai Viteazu. Din păcate, majoritatea colegilor, de fapt toți au înțeles că de mult, mult timp, Valeriu Zgonea a acționat împotriva partidului. A făcut lucruri vizibile și lucruri care nu s-au văzut, dar pe care mulți colegi de-ai noștri le-au știut. Unii le-a simțit, alții le-au știut, unele s-au văzut, ele au ieșit foarte mult la iveală în acele zile destule de complicate și fierbinți de după condamnarea mea. Partidul nu a perceput acțiunea aceasta ca un atac împotriva mea, ci ca un atac împotriva partidului în prag de campanie electorală„, a spus Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a spus că Valeriu Zgonea a vorbit în diverse locuri despre partid „nu în termeni corecți” și că mergea foarte des la Cotroceni.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, despre întâlnirea ambasadorului SUA cu Valeriu Zgonea: „Ce am hotărât noi nu se mai schimbă”