Dragomir, dezvăluiri în comisia SRI despre finanţări pentru anumite trusturi şi angajări la comandă

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 18:35 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 18:35 // Sursa: romaniatv.net

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, a vorbit miercuri, în Comisia de Control SRI, despre finanţările de care au beneficiat unele trusturi media, în timp ce altele erau considerate ţintă, dar şi despre patroni care ar putea vorbi de angajări făcute după recomandări din zona serviciului de informaţii.

"Sprijinul financiar- am detaliat modul de finanţare. Vorbim de milioane de euro. Vorbim de utilizarea ofiterilor în astfel de operaţiuni care nu făceau parte din activitatea de siguranţă naţională, cum e crima organizată, terorismul. Aceste resurse, pe care le-am plătit din banii publici, pentru ca nu au venit Coldea sau Dumbravă cu bani de acasă, au fost folositi pentru urmărirea şi linşarea propriilor cetăţeni. Să vedem dacă s-a respectat legea. (...) trusturi care au beneficiat de sprijinul fostei conduceri a serviciului şi anume, a directorului Maior şi a fostului prim-adjunct Coldea. Sprijin financiar, sprijin operaţional şi sprijin pe linia dezvoltării în România. În al treilea rând, pe partea opusă, despre trusturi media care au fost ţinta statului paralel şi care au fost considerate opozante, asupra cărora s-a dorit distrugerea, s-au deschis dosare penale în care s-au implicat structuri din cadrul SRI, din cadrul ANF, din cadrul Parchetelor. Parlamentul, legislativul ar trebui să ia în considerare interzicerea prin lege a ofiţerilor acoperiţi în zona de media. În ultimii ani au fost ani prin care aceste resurse sau surse din zona de media au fost folosite în campanii împotriva propriilor cetăţeni", a declarat Daniel Dragomir, citat de Mediafax.

Fostul colonel SRI a dat şi exemple clare în faţa comisiei de control, a anunţat ulterior Claudiu Manda, şeful comisiei parlamentare.

"A făcut referire la patru trusturi de presă din online şi tv. O listă de jurnalişti angajati într-o televiziune, contracte mari pentru cât ar câştiga din rating şi publicitate. Ne-a prezentat o listă de patroni de presă să spună dacă s-au făcut presiuni de a angaja persoane. Este vorba este zona tv, presă scrisă şi cred că mediul online. Ne-a spus şi de un patron de presă care ne poate da detalii si un fost premier care s-a intâlnit cu cei din zona de business să ofere contracte de publicitate către diferite trusturi de presă ca fiind cele indicate de Daniel Dragomir ca fiind spijinite de sistem", a declarat Claudiu Manda, preşedintele comisiei de control SRI.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Claudiu Manda Daniel Dragomir SRI
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H