Dragomir susţine că un adjunct al directorului SRI a fost implicat în dosare la DNA Ploieşti. Martori protejaţi poartă pseudonimul lui

Fostul ofiţer Daniel Dragomir susţine că unul dintre adjuncţii lui Eduard Hellvig, Adrian Ciocârlan, are legături cu DNA Ploieşti, menţionând că sunt cauze la respectiva unitate de parchet în care martorii protejaţi purtau numele Adrian Ciocârlan, Dragomir precizând că aceasta este o practică.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 17:44
Dragomir susţine că un adjunct al directorului SRI a fost implicat în dosare la DNA Ploieşti. Martori protejaţi poartă pseudonimul lui

„Generalul Ciocârlan a fost implicat în dosare penale. Prezenţa lui, mai ales în zona DNA Ploieşti, este evidentă. Sunt dosare penale la DNA Ploieşti în care martori cu identitate protejată au numele Adrian Ciocârlan. E o practică. Se dădeau nume de ofiţeri SRI pentru a fi recunoscuţi. Sunt dosare lucrate de către Portocală şi de către Onea”, a declarat Daniel Dragomir la B1TV.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir: Informaţiile referitoare la mijloacele tehnice ale DNA, secrete printr-un ordin din 2018

Dragomir: Rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa, aprobat de Kovesi cu o zi înainte să fie întocmit

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susţine că rechizitoriul dosarului Ferma Băneasa a fost aprobat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cu o zi înainte să fie întocmit. Din această cauză a fost disjuns dosarul în care este cercetat Călin Popescu Tăriceanu.

Ca practică generală, culoarele au fost utilizate în multiple situaţii, nu doar la DNA Ploieşti sau DNA central, dar şi la alte structuri.

 

Azi, un exemplu de la DNA Braşov.

– Grabă mare pe culoar.

La 19.05.2016 se întocmeşte rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa. Ţinta finală – Călin Popescu Tăriceanu.
La 18.05.2016 PFA Kovesi deja avizează cu privire la legalitate şi temeinicie rechizitoriul şi dosarul. Sute de pagini de rechizitoriu şi peste 20.000 de file de dosar. Rechizitoriul a fost aprobat cu o zi înainte să fie întocmit.

– Imediat ulterior, la 06.07.2016, se întocmeşte rechizitoriul în dosarul Tăriceanu – Dorin Marian.
La 07.07.2016 este avizat de şeful de secţie sub aspectul legalităţii şi temeiniciei.
La 08.07.2016 dosarul e deja la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se emite deja citaţie, în aceeaşi zi.
La 08.07.2016, la orele 12:40, citaţia e deja în poarta oamenilor.
Termen 05.08.2016, plin complet de vacanţă.

Aceste documente arată cum se mişcă rapid lucrurile pe culoar când interesul politic o cere”, scrie fostul ofiţer SRI pe România 3.0.