Dragostea, pe scurt – Un bărbat, 100.000 de întâlniri, 4 concluzii

In urma consilierii a peste 100.000 de barbati si femei aflati in cautarea marii iubiri, acest maestru intr-ale relatiilor a redus experienta de peste zece ani de sfaturi cu privire la dragoste, sex si interactiunea dintre sexe in general la patru concluzii esentiale:

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 12:08
Dragostea, pe scurt – Un bărbat, 100.000 de întâlniri, 4 concluzii

 Lectia 1: Dragostea e dificila pentru toata lumea

Sa te intalnesti cu cineva in zilele noastre este cumplit. Chiar si cand era mai tanar, in ciuda succesului pe alte planuri, Jeremy intampina o serie de probleme la capitolul relatii.

„Aveam succes in cariera, insa pe plan sentimental nu ajungeam nicaieri. Nu voiam sa fiu singur, dar nici nu voiam sa ma multumesc cu orice. Eram convins ca pot gasi o solutie mai buna. Dupa ani de incercari si esecuri, am inceput sa vad unele tipare cu privire lac cum functioneaza atractia in viata reala si de cate lucruri, invatate din mass-media, „intelepciunea conventionala” si bazate pe „bunul simt”, trebuia sa scap.”, a dezvaluit specialistul potrivit psychilogytoday.com.

Mesajul este simplu. Daca te afli in cautarea dragostei si ai dificultati, trebuie sa stii ca nu esti singura. Multi oameni de calitate se afla in aceeasi situatie ca si tine. Societatea a devenit usor confuza si te impiedica sa o gasesti. Din fericire, sustine Jeremy, asa cum vei vedea in continuare, exista speranta!

Lectia 2: Barbatii si femeile sunt coechipieri, NU inamici!

Jeremy Savoy priveste lucrurile intr-o maniera optimista cand vine vorba de relatii. E dificil sa gasesti persoana potrivita, insa el nu vede relatia dintre femei si barbati ca fiind „un razboi al sexelor”. Din pacate, in media, in prezent, femeile si barbatii sunt reprezentati drept inamici, in loc sa fie ilustrati asa cum ar trebui, drept coechipieri care trag la aceeasi caruta – aceasta fiind relatia – care le aduce beneficii amandurora.

„Uneori pare ca lumea intalnirilor a devenit un soi de cursa inarmata. Vad tot mai multe carti si articole cu sfaturi despre dating cu titluri precum „Cum a iti controlezi partenera” sau „Cum sa faci orice barbat sa faca tot ce iti doresti”, de parca relatiile ar fi un fel de competitii intre barbati si femei. De fapt, opusul ar trebui sa fie adevarat. Unul dintre lucrurile pe care le ador la job-ul meu de dating coach este ca ii fac pe barbati si femei mai fericiti. Pentru fiecare barbat pe care il ajut sa isi gaseasca iubirea, exista, teoretic, o femeie care si-a gasit fericirea alaturi de el.”

Daca ajungi sa cunosti destui oameni si studiezi situatia, constientizezi ca ambii se chinuie, fiindca depind unul de altul. Ceea ce il afecteaza pe unul, il afecteaza si pe celalalt. Prin urmare putin din confuzia si durerea resimtita poate fi inlaturat doar descoperirea acelor zone unde sexele pot coopera si coexista, mai degraba decat sa „castige” in defavoarea celuilalt. Pana la urma, relatiile de succes se construiesc printr-un schimb care ii satisface pe amandoi. Asadar, vezi cum poti sa creezi o relatie cu beneficii de ambele parti cu un potential partener si vei avea succes in dragoste.

Lectia 3: Dragostea urmeaza tipare previzibile de dezvoltare

Jeremy Savoy redus aceste tipare la un sistem simplu, triadic, dupa care te poti ghida atunci cand incepi o relatie.

„Este foarte important din doua motive. In primul rand, iti arata o harta, pas cu pas, care iti spune exact ce sa faci la urmatoarea interactiune romantica. In al doilea rand iti ofera un principiu de organizare pentru cantitatea vasta de informatie relevanta pentru intalniri si atractie. Triada transforma o sumedenie de informatii intamplatoare in stiri pe care le poti folosi in avantajul tau.”

Potrivit modelului, relatiile urmeaza aceasta progresie previzibila:

1. Emotiile pe care fiecare partener le traieste individual

2. Comportamentul pe care il au unul fata de celalalt la nivel fizic

3. Diversele situatii in care cei doi se afla pe parcursul relatiei

Astfel, este importanta progresia fizica, sporind intimitatea atingerii intime pe masura ce relatia evolueaza, dar si progresia emotionala, ce implica atractie, confort si seductie.

Pana la urma, este esential sa iti dai seama ca dragostea nu este ca in povesti, sa te ia pe sus si sa nu stii ce te-a lovit. Atat studiile facute de Savoy, cat si specialistii in stiinte sociale scot la iveala ca dragostea urmeaza tipare previzibile de dezvoltare. Invata cum functioneaza sistemul si nu va mai trebui sa ghicesti, sa-ti faci griji, sau sa speri ca vei avea noroc.

Citeşte mai mult pe feminis.ro