TRAGEDIE în Gorj: Şapte persoane, printre care şase copii, au murit intoxicate cu monoxid de carbon VIDEO

Şapte persoane, printre care şase copii, au murit în somn, intoxicate cu monoxid de carbon, în Rovinari, judeţul Gorj. Locuinţa în care stăteau cei şase copii şi părintele lor era încălzită cu o instalaţie termică improvizată. Alţi doi copii, din acelaşi bloc, au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, însă se află în afara oricărui pericol. Mama copiilor decedaţi era plecată la muncă în Italia. 

12 ian. 2015, 06:50
TRAGEDIE în Gorj: Şapte persoane, printre care şase copii, au murit intoxicate cu monoxid de carbon VIDEO

Nenorocirea din Rovinari s-a întâmplat în timpul nopţii. Dimineaţă, unor locatari li s-a făcut rău, au mers la spital, iar acolo au aflat că este vorba despre o intoxicaţie cu gaze. Oamenii au spart uşa apartamentului situat la parter şi aşa au dat peste imaginile de coşmar. 

Şase copii şi tatăl lor au fost găsiţi morţi, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în garsoniera lor. Iniţial, pompierii au găsit trupurile neînsufleţite ale cinci copii. Toţi erau întinşi pe pat. Tatăl lor a fost descoperit în cadă. Al şaselea copil, un băieţel de cinci ani, a fost găsit mort după aproape o oră, în spatele unui fotoliu.

Şase copii, cu vârste cuprinse între 6 luni şi 7 ani, şi tatăl lor au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Din primele informaţii, se pare că problemele sunt de la gasoniera de la parterul blocului, de la centrală. Poliţia, salvarea şi toate autorităţile se află la locul tragediei„, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Primarului oraşului Rovinari, Dorin Filip, a declarat că locuinţa în care stăteau victimele era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic.

Toţi locatarii din bloc au fost evacuaţi după descopeirea cumplită. La un etaj superior al imobilului, alţi doi copii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon. Aceştia au fost transportaţi la spital şi se află în afara oricărui pericol.

Tatăl copiilor era angajat al Complexului Energetic Oltenia, iar soţia acestuia este plecată la muncă în Italia. Cei doi soţi aveau şapte copii, însă cel de-al şaptelea, o fată, a scăpat cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici, la Târgu Jiu.

Furnizorul de gaze a oprit alimentarea cu gaz în bloc.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Gorj. Doi bătrâni au murit după ce au adormit cu soba aprinsă VIDEO