DRAMĂ într-o familie de români din Norvegia. Statul le-a luat cei 5 copiii din motive RELIGIOASE

Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană, care a locuit în România până în urmă cu 10 ani, locuind în prezent în Norvegia, au rămas fără cei cinci copii după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Fratele lui Marius Bodnariu, care locuieşte în România, a relatat cazul susţinând că din primele date acţiunea ar avea la bază chestiuni de ordin religios.

22 nov. 2015, 14:51
DRAMĂ într-o familie de români din Norvegia. Statul le-a luat cei 5 copiii din motive RELIGIOASE

„Luni 16 noiembrie cele două fete, Eliana şi Naomi, sunt luate de la şcoala de Protecţia Copilului şi duse într-un loc secret. Apoi, Protecţia Copilului împreună cu Poliţia vin acasă şi iau şi pe cei doi băieţi Matei şi Ioan, iar Ruth cu bebeluşul Ezekiel (trei luni) este arestată şi dusă la Poliţie. După mai multe ore de interogatoriu, Marius şi Ruth au fost lăsaţi să plece acasă împreună cu bebeluşul. De atunci şi până la această oră, nici Marius şi nici Ruth nu i-au mai văzut pe cei patru copii mai mari”, scrie fratele românului din Norvegia, pe Facebook.

Potrivit lui Daniel Bodnariu, ziua următoare, în 17 noiembrie „Protecţia Copilului, însoţită de patru politişti, vine acasă şi ia bebelusul de trei luni de la mamă, pentru că au considerat mama ca fiind periculoasă. Tot atunci i-au spus lui Ruth despre copii, că sunt daţi la două familii, că s-au integrat foarte bine şi că nu le este dor de părinţi”.

Daniel Bodnariu povesteşte că miercuri, cei doi părinţi s-au întâlnit cu un avocat care le-a spus că aveau dreptul să fie informaţi despre acuzaţiile ce li se aduc. „De asemenea au aflat că mama care alăptează are dreptul de a-şi hrăni bebeluşul. Tot miercuri am reuşit pentru prima oară să vorbesc cu Marius câteva minute. Tot atunci au aflat şi că bebelusul a fost trimis în Bergen, oraş aflat la o distanţă de 3-4 ore de mers cu maşina de localitatea lor”, a mai relatat fratele românului din Norvegia. Bărbatul povesteşte că joi părinţii au plecat spre Bergen pentru a-şi vedea bebeluşul, însă doar mama a putut să stea pentru câteva ore cu copilul.

„Mai multe detalii nu pot să dau pentru a nu afecta în sens negativ situaţia lor. Cert este ca s-au făcut multe abuzuri trecând chiar şi peste legea lor care este şi aşa foarte dură. Ceea ce eu am scris pe scurt acum este un lung calvar prin care au fost nevoiţi să treacă şi nu poate fi descris pe deplin în cuvinte. Denunţul de la care s-a pornit a cuprins, printe altele, acuzaţia că părinţii şi bunicii sunt creştini radicali şi işi îndoctrinează copiii”, a mai scris Daniel Bodnariu pe Facebook.

Din primele date se pare că acţiunea în forţă a Poliţiei şi Protecţiei Copilului din Norvegia are la bază un denunţ depus de o profesoară de la şcoala copiilor după ce una din fetiţe a cântat o melodie creştină. Luni, 23 noiembrie, copiii cei mari ai familiei Bodnariu vor fi audiaţi şi se va stabili, care este situaţia exactă, care sunt acuzaţiile aduse şi care vor fi paşii pe care îi va urma Protecţia Copilului. „Dacă nu sunt suficiente probe, atunci copiii ar trebui să le fie daţi acasă. Pentru asta ne rugăm şi noi. Dincolo de orice alte acţiuni, important este că părinţii să fie reuniţi cu copiii lor”, a mai arătat Daniel Bodnariu.