Drama unei familii de români. A fost lăsată să aştepte ore în şir la vamă, pe caniculă, cu mortul în maşină

Situaţie halucinantă în vamă, din cauza birocrației. O familie de români cu o rudă moartă în maşină este ţinută de câteva ore la intrarea în ţară în soare, în condițiile în care afară erau peste 45 de grade Celsius. Omul a murit în maşină în drum spre România, iar familia nici măcar nu poate să-l plângă. S-a trezit prizonieră la frontiera dintre România şi Ungaria.

30 iul. 2016, 16:48
Drama unei familii de români. A fost lăsată să aştepte ore în şir la vamă, pe caniculă, cu mortul în maşină

Vasile Cârstoc îşi aducea fratele, grav bolnav, de la clinică din Germania. În timp ce aştepta la coadă, în Ungaria, să intre în ţară, bărbatul şi-a dat ultima suflare. Au vrut să treacă vama, la Nădlac, dar în ţară au avut parte de un şoc. Au fost scoşi cu jandarmii dincolo de punctul de trecere a frontierei şi lăsaţi ore în şir în soare.

Ne-au trecut actele de la vameşii unguri la români. Vameşii români ne-au dirijat spre un spaţiu acoperit să stăm oarecum la umbră să aşteptăm legistul român. Am aşteptat. A venit un poliţist de la Nădlac, că e treaba complicată, că e de competenţa maghiarilor. Ne-au mutat relativ forţat, cu jandarmii, să trecem din nou gardul de separaţie„, a povestit Vasile Cârstoc, pentru România TV.

După mai bine de 4 ore de stat cu mortul în maşină, în plină caniculă, au apărut şi legiştii care să constate decesul.

Din cauza tensiunii, fiicei mortului i-a venit rău şi a avut şi ea nevoie de îngrijiri medicale.