POVESTE EMOŢIONANTĂ DE VIAŢĂ. Drama unor copii rămaşi singuri pe LUME. Părinţii lor au murit de cancer VIDEO

Poveste de viaţă incredibilă! Actorii principali sunt trei fraţi din judeţul Ialomiţa, doi băieţi şi o fată, pe care viaţa i-a pedepsit crunt. Le-a luat cea mai de preţ avere şi bucurie! Părinţii! Întâi, s-a stins tatăl. La trei luni distanţă, a pierit şi mama. Cancerul i-a răpus pe amândoi. Localnicii din satul lor şi-au unit forţele şi au luptat ca cei trei copii să rămână împreună în casa părintească.

19 nov. 2017, 14:26
POVESTE EMOŢIONANTĂ DE VIAŢĂ. Drama unor copii rămaşi singuri pe LUME. Părinţii lor au murit de cancer VIDEO

Mirel este mezinul familiei. Are doar 10 ani, însă până acum a trecut prin grele încercări. Când alţii se bucură de copilărie şi nu ştiu ce-i greul, micuţul acesta a avut grijă de părinţii săi cât timp au fost suferinzi. Le-a stat la căpătâi şi le-a alinat suferinţa. E o mână de om, dar plin de ambiţie.

„Când e Livia la şcoală și Stelică plecat, dau la animale, mai fac curăţenie”, spune Mirel.

Livia are 12 ani. Deși este doar o copilă, nu se mai joacă demult cu păpușile. Ea are grijă de casă. Gătește, spală și își ajută frățiorul mai mic la teme. E conştientă de responsabilităţile pe care le are şi ştie că toată casa este în grija ei: „Îl pregatesc pe Mirel de şcoală, fac curăţenie, dau la animale şi fac mâncare! N-avem nici mamă, nici tată!”.

Uneori, se face prea târziu şi Livia nu mai apucă să facă lecţiile. Activităţile gopodăreşti îi ocupă tot timpul şi seara, adoarme înainte să mai citească pentru şcoală.

Stelică e cel mai mare dintre frați. Abia a împlinit 18 ani, însă acum este capul familiei. E mamă și tată pentru frații mai mici. Necazurile l-au maturizat înainte de vreme. Se gândește la viitorul celor mici. Ca să îi poată ține aproape de el, s-a angajat. E hotărât să muncească pentru ca sora și fratele lui să meargă în continuare la școală și să își facă un viitor.

„Vrem sa ramânem împreună, dacă am rămas fără mamă, fără tată, e tot ce am şi eu. Sunt sufletul meu, nu pot sta fără ei! Îi iubesc foarte mult. O să merg la muncă. O să îmi fie foarte greu. Mă duc pentru ei, să îi fac mari”, spune Stelică.

Stelică, Livia și Mirel și-au pierdut ambii părinți anul acesta, răpuși de o boală incurabilă. Cât au fost bolnavi, cei mici i-au îngrijit cum au putut mai bine. Au făcut cu rândul la căpătâiul lor, au fost ascultători, au mers la școală și s-au încurajat unul pe altul.

Localnicii sunt cei care au luptat pentru ca fraţii să nu fie despărţit şi să nu ajungă în orfelinat. Cei trei frați locuiesc într-o căsuță mică, cu o singură cameră. Un cal, un porc și cateva păsări sunt toată averea lor.