Drama unui campion mondial. I-a adus Germaniei titlul suprem, iar acum a ajuns să spele WC-uri

Andrea Brehme a fost unicul marcator al finalei CM 1990, disputată între reprezentative Germaniei şi Argentinei, graţie golului reuşit de el, din penalty, Mannschaft-ul intrând în posesia titlului mondial.

01 oct. 2014, 15:57
Drama unui campion mondial. I-a adus Germaniei titlul suprem, iar acum a ajuns să spele WC-uri

Andreas Brehme avea 29 de ani în iulie 1990, când în minutul 85 al finalei cu Argentina transforma penalty-ul prin care Germania devenea noua campioană mondială. Eroul de acum 24 de ani se zbate în prezent în sărăcie şi nu ştie cum să mai facă faţă datoriilor.

În pericol de a-şi pierde casa de 400.000 de euro, cu care în trecut a girat un împrumut, fostul internaţional german a primit, din partea lui Oliver Straube, un coleg de generaţie, oferta de a fi angajat în cadrul unei firme de curăţenie.

Vrem să-l angajăm pe Brehme în cadrul companiei noastre, dacă se pricepe să cureţe băile. În felul acesta va învăţa ce înseamnă viaţa, iar imaginea sa va fi îmbunătăţită„, a declarat Straube, fost fotbalist între anii 1993 şi 2009.

Andreas Brehme a jucat la Campionate Mondiale (1986, 1990 şi 1994) şi s-a retras din fotbal la 38 de ani, în 1998, după ce a trecut pe la formaţii precum Barmbeck Uhlenhorst, Saarbrücken, Kaiserslautern şi Zaragoza. Ultimul său loc de muncă l-a avut în 2006, ca secund al lui Giovanni Trapattoni la VfB Stuttgart.

Finala Germania – Argentina, cu golul lui Brehme