DRAMA unui îngeraş de un an, care nu a auzit niciodată glasul mamei. Are nevoie de o operaţie costisitoare

Un băieţel de un anişor din Ploieşti are nevoie de ajutorul semenilor săi pentru a putea auzi glasul mamei şi pentru a se putea bucura de viaţă ca orice copil care abia descoperă lumea. Lucas are nevoie de implanturi auditive la ambele urechi după ce în urmă cu 6 luni medicii specialişti au stabilit un diagnostic groaznic: hipoacuzie bilaterală totală. Părinţii au nevoie de 25.000 de euro pentru unul dintre cele două implanturi. O sumă prea mare pentru veniturile modeste ale tinerilor.

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 07:14
DRAMA unui îngeraş de un an, care nu a auzit niciodată glasul mamei. Are nevoie de o operaţie costisitoare

Familia Ion s-a considerat binecuvântată când micuţul Lucas a venit pe lume, chiar dacă s-a născut prematur, la doar 24 de săptămâni, cu 1.300 de grame greutate. Băieţelul s-a dovedit a fi un luptător şi a „bătut” toate pronosticurile medicilor, iar mama şi tata l-au luat sănătos acasă. Totuşi, acolo mama şi-a dat seama că ceva este în neregulă: bebeluşul nu reacţiona la sunete.

„La  doua saptamani mi-am dat seama singura, ca mama, ca baiatul nu aude. Pur si simplu il strigam, imi doream sa aud un A, un G, sa deschida ochii”, povesteşte Iuliana Ion.

La 6 luni, Lucas a fost diagnosticat oficial cu hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă. Micuţul face logopedie şi kinetoterapie, astfel că părinţii au găsit o cale de comunicare cu el.

Singura soluţie pentru Lucas sunt impanturile cohleare. „Cu cat diagnosticul este pus mai precoce si implantul se face mai repede, cu atat recuperarea este mai usoara”, a explicat dr Emlia Siminischi, medic primar ORL.

Micuţul este pe o listă de aşteptare a ministerului Sănătăţii, dar anul acesta nu se va încadra pentru operaţia implanturilor auditive. Părinţii au nevoie de 27.000 de euro, dar până acum au reuşit să strângă doar 3.000.

Cei care pot sa îl ajute pe Lucas să audă glasul mamei pot face donaţii în două conturi bancare.

RO 24 BRDE 300 SV 789 777 43000 RON
RO 48 BRDE 300 SV 220 906 43000 EURO