DREPTURI TV: Ce posturi TV vor transmite meciurile din Liga 1. Lovitură pentru Digi şi Dolce Sport

Oficialii posturilor Look TV şi Transilvania Live au anunţat semnarea unui contract cu societatea din Malta, anunţă fanatik.ro. 

02 apr. 2014, 12:34
DREPTURI TV: Ce posturi TV vor transmite meciurile din Liga 1. Lovitură pentru Digi şi Dolce Sport

LPF a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media între forul condus de Gino Iorgulescu şi societatea Inter Sky Broadcast avînd ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul Naţional al Ligii 1. Miercuri, oficialii posturilor Look TV şi Transilvania Live au anunţat semnarea unui contract cu societatea din Malta, anunţă fanatik.ro 

Iată comunicatul remis de posturile de televiziune:

“Look TV şi Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media şi a achiziţionat de la LPF drepturile comerciale prinvind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar şi Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.

Cele două televiziuni vor primi drepturile aferente difuzării în direct, înregistrări, rezumate, online şi mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 şi din Cupa Ligii.

Posturile au iniţiat demersurile pentru renunţarea la regimul must carry începînd cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor CNA.

În acest context, cele două instituţii solicită tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost posturile Look TV şi Transilvania Live, să trimită pînă la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmînd să fie contactaţi pentru discuţii şi negocieri suplimentare”.

CARACATIŢA din spatele achiziţiei drepturilor TV asupra Ligii 1. Surpriză uriaşă

 

DREPTURI TV. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu o companie din Uniunea Europeană având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I, suma încasată fiind egală cu cea din ultimele trei sezoane.

„În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane compeţitionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia în care LPF va organiza competiţia «Cupa Ligii», precum şi un procent de 20 la sută din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, în direct, a jocurilor din Campionatul Naţional al Ligii 1”, se arată în comunicatul LPF.

DREPTURILE TV ale Ligii 1 s-au vândut unei firme „de apartament” din Malta

Liga Profesionistă a anunţat că din sumele care urmează să fie încasate în baza acestui parteneriat nu vor fi achitate comisoane de intermediere, aşa cum s-a procedat anterior.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că astfel şi-a respectat angajamentele asumate în momentul alegerii în funcţie: „Prin semnarea parteneriatului media în condiţiile prezentate, mi-am respectat angajamentele asumate faţă de cluburile din Liga I la momentul alegerii în funcţia de preşedinte al LPF”. 

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF s-a declarat „încântat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins că experienţa companiei pe care o reprezintă în privinţa valorificării drepturilor de difuzare va contribui în mod decisiv la creşterea valorică a produsului media asociat Campionatului Naţional al Ligii 1 şi, implicit, a spectacolului sportiv creat de această competiţie”.

LPF a finalizat la 27 iunie 2011 vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS şi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară.