DROB DE MIEL, DROB DE PUI. Reţetă rapidă de Paşte, pentru întârziaţi

REŢETĂ DE PAŞTE DROB DE PUI. Drobul este un preparat ce nu lipseşte de pe masa de Paşte. Mai jos puteţi vedea trei modalităţi simple de a prepara drob din ficat de pui.

15 apr. 2017, 03:47

REŢETĂ DE PAŞTE DROB DE PUI.. Alternativa la drobul de miel este drobul din carne de pui. Astfel, organele de miel sunt înlocuite cu pipotele, inima şi ficatul de pui. Mai jos puteţi vedea trei reţete simple de drob de pui pentru masa de Paşte.

Drob din ficat de pui – RETEŢĂ 1

Ingrediente:

● 1,5 kilogram de ficat de pui,
● 2 legături de mărar,
● 2 legături de pătrunjel,
● 10 fire de ceapă verde,
● 10 – 12 ouă
● condimente: sare şi piper după gust. 

Mod de preparare:
Se fiebe ficatul, se lasă să se răcească şi apoi îl treceţi prin maşina de tocat carne. Apoi, se taie verdeţurile şi ceapa rondele, se amestecă cu ficatul tocat, potrivim de gust cu sare şi piper, se adăugă ouăle şi se omogenizează compoziţia. Se toarnă apoi într-o tavă şi se dă la cuptor 40 de minute.

Sursă: Bucataras.ro 

REŢETE DE PAŞTE. Dob din ficat de pui – varianta 2

Ingrediente:

● 700 grame de ficăţei de pui;
● 700 grame de ciuperci;
● 5 legături de ceapă verde;
● 5 oua;
● o legătură de mărar;
● o legătură de pătrunjel;
● 3 linguri de ulei;
● sare;
● piper.

Mod de preparare:

Ficăţeii se spală şi se fierb pentru 5 minute. Apoi, se scot din apă şi, eventual, se spală. Ciupercile se taie mărunt. La fel şi ceapa verde. Acestea se călesc împreună în ulei. Ficăţeii se mărunţesc. Peste ei se adaugă ciupercile şi ceapa, ouăle, verdeaţa, sare şi piper. Toate aceste ingrediente se amestecă bine.

Într-o tavă pentru chec sau cozonac se pune hârtie de copt, apoi compoziţia. Tava se dă la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Apoi se scoate tava şi se unge drobul desupra cu un ou bătut bine cu puţină sare. Se mai lasă încă 10 minute şi drobul e gata.

Sursă: PetitChef

REŢETA DE PAŞTE. Drob din ficat de pui – varianta 3

Ingrediente:

● 1 kilogram de pipote şi inimi de pui,
● 1 kilogram de ficat de pui,
● 4 cepe mari tocate,
● 2 legături mari de ceapă verde,
● 2 legături de pătrunjel,
● 2 legături de mărar,
● 5 ouă crude,
● 6 linguri de ulei,
● 3 ouă fierte,
● sare,
● piper.

Mod de preparare:

Pipotele şi inimile se spală şi se lasă timp de 30 de minute în apă rece cu sare. Apoi, se pun la fiert. Din când în când se ia spuma. Cât timp fierb pipotele, ficăţeii se călesc în cele 6 linguri de ulei, până se rumenesc uşor. Apoi, se scot ficăţeii şi se lasă să se răcească. În acelaşi ulei se călesc ceapa uscată tocată mărunt până se înmoaie bine, se adaugă şi ceapa verde şi se lasă la călit pentru 2-3 minute.

Se ia oala de pe foc şi se lasă ceapa la răcit. Când pipetele şi inimile au fiert, se scurge apa şi se lasă să se răcească. Apoi, pipotele, inimile şi ficăţeii sunt tocaţi mărunt. Pot fi daţi şi prin maşina de tocat sau mărunţiţi în robotul de bucătărie.

Într-un castron încăpător se amestecă pipotele şi inimile, ficatul, ceapa calită, mărarul, pătrunjelul, cele 5 ouă crude bătute uşor. Sarea şi piperul se adaugă după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă bine. Apoi, se toarbă un sfert din compoziţie într-o tavă mare de cozonac tapetată cu foaie de copt, se aseză cele 3 ouă fierte unul lângă altul pe lungimea tăvii şi se pune deasupra restul de compozitie. Se nivelează frumos deasupra şi tava este băgată la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute sau până ce drobul s-a rumenit frumos şi oul din compoziţie s-a închegat.

Care sunt SECRETELE celui mai bun drob de miel. dezvăluie cum poţi prepara cel mai bun drobReţeta lui Radu Anton Roman 

Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).

 

 Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne şi verdeţuri. Drobul de miel este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei.

Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul prapurului. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia, potrivit CSID.

Cum alegem carnea de miel

Carnea de miel este apreciată pentru că nu are foarte mult colesterol în comparaţie cu alte tipuri de carne şi este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12.

Când mergi la cumpărături, secretul este să alegi bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşte. Carnea trebuie să fie fermă la atingere, să aibă un miros specific de oaie, o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă.
Atenţie la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli!

Secretul preparării

Intestinele de miel se spală foarte bine în mai multe ape şi se freacă cu sare grunjoasă, astfel: se freacă cu sare, se clătesc cu apă caldă, iar se freacă cu sare, apoi se clătesc, şi tot aşa, de 3-4 ori.

Apoi, cu ajutorul unui băţ rotund din lemn se întorc intestinele pe dos şi se repetă tot procesul cu sarea grunjoasă şi apă. Se adună toate intestinele într-un mănunchi sau două şi se înnoadă la mijloc, apoi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă, până când se înmoaie.

Măruntaiele de miel se spală bine şi se pun şi ele la fiert într-o cratiţă cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se spumează din când în când şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat.

Condimente pentru carnea de miel

Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.

Reţeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente:

1 kg maruntaie de miel – ficat, inima, plamani, rinichi, splina
2 cepe
3 legaturi de ceapa verde
150 g unt
3 legaturi de usturoi verde
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana
Verdeata (marar, patrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel

Mod de preparare:

Se spala prapurul, se lasa in apa rece Se spala maruntaiele de mai multe ori, se oparesc scurt intr-o apa clocotita Se fierb in apa, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt Ceapa, si uscata si verde, usturoiul, verdeata se toaca marunt Ceapa uscata se pune in unt la prajit Cand s-a muiat si s-a stravezit putin, se adauga tocatura si se lasa pe foc inca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste Ouale se bat cu sare si piper Se amesteca toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale si smantana Prapurul se scurge de apa, se intinde si se umple cu amestecul de mai sus

Se unge cat mai bine cu unt o tava adanca de cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se pune la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis).

O altă variantă ar fi turtirea drobului printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina si se pune la prajit in grasime incinsa, pana se rumeneste; se mai pune si in cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic

Sau puteţi unge tava de cozonac cu unt, se presara din gros cu pesmet; la fel si drobul; se pune in tava si se da la cuptor.